MILORAD DODIK PRIZNAO KAPITULACIJU: “Stavovi Komšića i Džaferovića se tretiraju kao stavovi Predsjedništva..

Intervencionizam stranaca je neprihvatljiv i ulazi u sve pore odlučivanja. Šta imaju ambasade s tim šta je Savjet ministara usvojio. Ko su oni da se referišu o tome”, kazao je Dodik

Ponudio sam da Republika Srpska i FBiH plate svoj dio i ne znam u čemu je problem. Mogu biti date i pozajmice i kada BiH bude imala usvojen budžet vratiće 12 miliona KM potrebnih za finansiranje izbora”, rekao je Dodik.

On je ponovio da “BiH nije normalna zemlja” i da se ne smije imati iluzija da će rješavanjem navedenog pitanja svi problemi biti otklonjeni.

“Intervencionizam stranaca je neprihvatljiv i ulazi u sve pore odlučivanja. Šta imaju ambasade s tim šta je Savjet ministara usvojio. Ko su oni da se referišu o tome”, kazao je Dodik.

On je rekao da je ministrica vanjksih poslova Velike Britanije Elizaberh Truss navela da oni dolaze u BiH i ostaće dugo, te je upitao ko ih je zvao.

“Kao zalažu se za neku BiH. Za koju BiH se zalažu, za onu koja će biti ponižena i potlačena. Srbi nisu za tako nešto jer su uvijek stajali pred najvećim imperijama i nismo podanici kao muslimani”, rekao je Dodik novinarima u Mahovljanima.

“Predsjedništvo nije zauzelo stav o saopštenju ruske ambasade”
BiH neće ući u NATO, a Predsjedništvo BiH nije zauzelo stav o saopštenju Ambasade Ruske Federacije o članstvu BiH u tom savezu, izjavio je danas član Predsjedištva Milorad Dodik.

“To su objavili kabineti Šefika Džaferovića i Željka Komšića. To i jeste problem u BiH jer se stavovi ove dvojice tretiraju kao stavovi Predsjedništva, što nije tačno”, rekao je Dodik novinarima u Mahovljanima.

On je istakao da Rusija ima pravo da iznosi viđenja o članstvu BiH u NATO.

“Ako neko u Briselu kaže da želi BiH u NATO, onda Rusija ima pravo da kaže da to ne želi. Ukoliko neko u Sarajevu želi u NATO, onda mora shvatiti da ima i nas koji kažu da to neće”, dodao je Dodik.

On tvrdi da tema o NATO u BiH ne postoji, da je jedina priča o tome u dokumentu iz 2005. ili 2006. godine koji je bio oročen na godinu dana i ništa više.

“Ako je tako kao što pričaju u Sarajevu što se nisu udružili sa ovim savezom. Zašto onda postoji misija ALTEA u BiH i o čemu oni pričaju”, rekao je Dodik.

“Ratom u Ukrajini Zapad se želi obračunati sa Rusijom”
On je rekao da je očuvanje mira i stabilnosti prioritet za koji se zalaže Republika Srpska i njeni zavaničnici.

“Podaništvo muslimana prema SAD i Velikoj Britaniji je komično. Protiv sam rata u Ukrajini, žao mi je svake žrtve i želim da se što prije završi”, naveo je Dodik.

On smatra da se ratom u Ukrajini Zapad želi obračunati sa Rusijom, a da uprkos svemu u BiH moraju odbraniti stabilnost i mir.

“Svrstavanje na stranu Velike Britanije je pogubno za sve. Nećemo sa Rusijom ali ni sa Velikom Britanijom”, rekao je Dodik.

Kada je riječ o izvještaju predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije o opstrukcijama koje je imao pred posljednju sjednicu Vijeća sigurnosti UN, Dodik je ocijenio da je veoma važno da to bude dokumentovano.

“Opstrukcije jesu antiustavne i BiH je propala zemlja kao i njena spoljna i vojna politika. Ministar odbrane se inkognito sastaje i iznosi stavove koji nisu stavovi Predsjedništva BiH, a ministrica inostranih poslova Velike Britanije juče je mogla da vidi da je BiH pocijepana i Predsjedništvo razoreno”, zaključio je Dodik
(zs)

Related Posts

Frizerku Aminu zbog hidžaba niko nije htio zaposliti, a danas je najtraženija u svom poslu

Malo je žena u BiH koje vole imati divnu frizuru, a da nisu čule za Aminu Koso. Iako joj je tek 29 godina, ne nedostaje joj iskustva,…

NEVJEROVATNO/ KAD KUKURUZ POGODI ‘U SREDU’: POLITIKA LIDERA ‘TROJKE’ BAŠTINI FILOZOFIJU DJEČIJE IGRE ‘ABEREČKE-ABERTUDE

Ako se predsjednik FBiH i jedan potpredsjednik FBiH dogovaraju o uspostavi vlasti, uz potpuno isključivanje iz tog političkog procesa drugog potpredsjednika Federacije BiH, onda je to, ne…

BOSANCI SE PROVOCIRAJU DA SRUŠE OHR! MEHMEDOVIĆ O NAJAVAMA SCHMIDTA: Ovo je pripremamje terena za krupnije događaje…

Šemsudin Mehmedović (SDA) zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH komentarisao je mogućnost nove odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta. Povodom najava i mogućnosti da visoki predstavnik nametne…

ŠTA BI ZNAČILO NOVO NAMETANJE OHR-A: Jedan Hrvat vrijedi kao tri Bošnjaka?

bi Lidija Bradara blokirala imenovanje Vlade Federacije, mora dobiti podršku 16 delegata iz Doma naroda i 2/3 zastupnika u Klubu Hrvata Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona. Za to Bradara…

SKANDALOZNO: Navijači Srbije raširili transparent za agresorskim simbolom “Z”, i zapalili zastavu NATO-a

Tokom drugog poluvremena večerašnje utakmice pod Goricom, navijači Srbije širili su transparent sa znakom “Z”, a potom su zapalili zastavu NATO-a. Grupa simpatizera gostujuće ekipe, smještena na…

U MADRIDU SE ZAVIORILA BH. ZASTAVA: KLJUČANKA ZEJNA KRANTIĆ PRVAK SVIJETA

Ključanka Zejna Krantić u Madridu osvojila je titulu prvakinje svijeta u verziji WKN HDH u MMA kategoriji do 52 kilograma   Svoju protivnicu prvakinju Italije Roberta Zocco…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)