Skopljaković poslao jasnu poruku: “Čovićevo čuvajte RS i Milanovićevo “dizanje” Dodika, za etničko…

Predsjednik Hrvatske stranke Bosne i Hercegovine Božo Skopljaković obratio se javnosti saopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

“Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Milorad Dodik hrvatski je partner u BiH, nije etnonacionalist, nije šovinist, ne širi etničku mržnju.

Nama je Republika Srpska, odnosno Dodik partner u ovim previranjima. Tko to ne razumije ili ne razumije ili je pokvaren.

Ako netko iz Hrvatske bude glasao za te sankcije, on je za mene izdajnik. Onda ću ja predstavljati Hrvatsku u Europskom vijeću. “, izjavio je, ne tako davno, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

“Mi u Republici Srpskoj podržavamo tužiteljstvo za ratne zločine Srbije i podizanje optužnice protiv umirovljenih pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva uz tvrdnju kako su oni odgovorni za ratne zločine protiv srpskih civila tokom operacije “Oluja” u kojom je oslobođena okupirana hrvatska teritorija.

Radi bolje i mirnije budućnost zemalja regije svi trebaju odgovarati za ono što su radili tokom proteklog rata, kao što trebamo njegovati kulturu sjećanja”, riječi su Milorada Dodika

Ako Republika Srbija može da sudi svima u okruženju za navodne zločine koji su se desili na teritoriju druge države tko smo mi a tko su oni.

Da li, gospoda Dragan Čović koji iz dubine duše vapi, čuvajte Republiku Srpsku, kao i Zoran Milanović koji slavi gospodina Dodika, podupiru diktatora Republike Srpske i ovakvu politiku da druga država pokreće postupke protiv državljana slobodne, neovisne, evropske i NATO Hrvatske.

Gospodo, ako zdušno podupiru gospodina Dodika onda podupirete i etničko čišćenje počinjeno na prostoru dijela BiH koji se trenutno zove Republika Srpska sa koje je nestalo više od dvije stotine hiljada Hrvata.

Sve ratne zločine treba istražiti i pravedno procesuirati, međutim zločinci ne mogu biti pravedni tužitelji!

U ovim teški trenutcima za svijet i sve nas lako je razumjeti korumpirane koji izvlače korist samo za sebe i svoju obitelj, osobnu ili stranačku, ali teško je razumjeti one koji ih podupiru, jeli to isti interes ili naivno vjerovanje da korumpirani mogu donijeti dobro čovječanstvu.

Stav gospodina Dodika nije nešto što bi nas trebalo zabrinjavati ali stavovi i ponašanje predsjednika RH i tzv. nositelja europskih vrijednosti koji se predstavlja kao „liderom“ Hrvata u BiH su zabrinjavajući a još više zabrinjava odobravanje javnosti na ovakve i slične postupke”, zaključio je Skopljaković.
(bhd)

Related Posts

SARAJEVO TRN U OKU: Poruka Dodika iz Mađarske je nastavak laži

Budimpešti je svečano otvorena manifestacija “Srpski dani”, ali niti ta kulturna manifestacija nije prošla bez skandala u režiji Milorada Dodika. Manifestaciju je svečano otvorio predsjednik bh. entiteta…

Milorad Dodik, borac za suverenu Bosnu i Hercegovinu?

Lider SNSD-a Milorad Dodik predlaže deklaraciju o suverenosti Bosne i Hercegovine, ali to uslovljava „odlaskom stranaca“. Analize pokazuju da se iza te inicijative krije pokušaj disolucije BiH….

ZNAČAJ DRŽAVNE IMOVINE: GARANCIJA OPSTOJNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Osim nekoliko odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Zakona o zabrani raspolaganja državnom imovinom nemamo niti jedan propis koji definiše ili štiti državnu imovinu. Više nego…

Milorad Dodik želi mirni razlaz, ali realniji su zatvor ili Rusija

Brojna su sebi poniženja dopustili trojkaši kako bi zadržali fotelje u državnim jaslama stečene zahvaljujući koaliciji s državnim neprijateljem broj 1.   Brojna su sebi poniženja dopustili…

NIŠTA OD MIRNOG RAZLAZA: Ramo Isak već vidi Milorada Dodika u zatvoru

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da će SNSD “kreirati sporazum o mirnom razlazu Federacije…

ŽELJKO KOMŠIĆ IMA PORUKU ZA DODIKA: “Da sam na Dodikovom mjestu ne bih se igrao”

Naime, Dodik je, nakon što je jednoglasno reizabran za predsjednika SNSD-a na sedmom Saboru stranke u Doboju, poručio ‘da će SNSD kreirati sporazum o mirnom razlazu Federacije…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)