SDA reagovala na moguće smjene, optužuju Trojku da komunističkim metodama progoni Hadžihafizbegovića…

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Sarajevo reagovao je nakon što su najavljene moguće smjene Emira Hadžihafizbegovića i Aleša Kurta.
Kazali su da se “Trojka” služi komunističkim metodama i pokušavaju ih prognati.
“Način na koji se Vlada sarajevske Trojke politički obračunava sa direktorom Kamernog teatra 55 Emirom Hadžihafizbegovićem i direktorom Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) Alešom Kurtom, na najplastičniji način pokazuje kakvim se metodama vladanja služi ova interesno vezana politička grupacija“, navode iz KO SDA.
Smatraju da je “očigledno da će svako ko ne podržava Trojku ili ima drugačije mišljenje, biti izložen političkom progonu i medijskim napadima”.
“Da stvar bude gora, u obračunu s našim najvećim i najnagrađivanijim glumcem Emirom Hadžihafizbegovićem, i to samo zato što je u SDA, koriste se nedopustive političke zloupotrebe na način da se formalno ‘obaraju’ izvještaji o radu“, dodaju.
Dodaju i da su i uposlenici Kamernog teatra 55 šokirani što izvještaj nije usvojen.
“Stranački aparačici NIP-a, Naše stranke i SDP-a ne libe se da ne usvoje izvještaj o radu Kamernog teatra 55, u vrijeme kada ovo pozorište pod rukovodstvom Hadžihafizbegovića bilježi izuzetne rezultate. Time su s pravom šokirani i uposlenici Kamernog teatra 55“, dodaju iz SDA.
Ističu da su uposlenici teatra “potpuno precizno” ovakve postupke i odnos Trojke prema teatru okarakterisali sramotnim.
Navode i da je u ovom pozorištu u posljednjih pet godina održano 18 premijera i odigrano više od 700 predstava, koje je pogledalo oko 120 hiljada ljudi, što na matičnoj sceni, što na gostovanjima po zemlji, regionu i inostranstvu.
Naveli su kako obrazloženje da Hadžihafizbegovića smjenjuju jer su “nakon dvije godine shvatili da je funkcioner SDA” još licemjernije, “ako se zna da je na čelu Narodnog pozorišta Sarajevo jedan od osnivača Naše stranke Dino Mustafić”, kao i da se “niz istaknutih kadrova Trojke nalazi na direktorskim pozicijama”.
“Politički obračuni i medijska satanizacija neistomišljenika, očigledno su glavne ‘promjene iz temelja’ koje je Trojka ponudila građanima, želeći skrenuti pažnju sa tajnih ugovora, kvarova na novim trolejbusima, nemogućnosti da rješava probleme odvoza smeća, gradskog saobraćaja i normalnog funkcioniranja života u Kantonu Sarajevo“, zaključili su svoju poruku u Kantonalnom odboru SDA.
Podsjećamo Ured za borbu protiv korupcije traži smjenu Hadžihafizbegovića jer postoji sumnja da ne ispunjava jedan od posebnih uslova propisanih konkursom.

Radi se o tome da “nije na funkciji u političkoj stranci” u smislu člana 5. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije BiH.

Prema podacima sa službene internetske stranice SDA, Emir Hadžihafizbegović je član predsjedništva te stranke, što jasno ukazuje da je imenovani na funkciji u političkoj stranci.

Related Posts

TUŽNA PRIČA IZ ŽIVINICA: STARICA SVAKE GODINE MORA OTIĆI IZ SVOJE RODNE KUĆE KAKO SE NE BI SMRZLA

U planinskom selu Dunejvici u općini Živinice daleko od civilizacije u trošnjoj kući koja je neuslovna za život, živi Božica Erkić.   Svakog proljeća bi se vraćala…

DETALJI/ Fadil i Ajša Memišević su se borili za život sve do juče. Kada im je počinilac ušao u kuću počeo je sa nacionalnim provokacijama”

Prema riječima Bilala Memiševića, napad na Fadila i Ajšu Memišević, dvoje staraca u osmoj deceniji života, najnemiliji je događaj u ovom selu u posljednjih 22 godine. –…

Počela ekshumacija u Prijedoru: Pronađeni posmrtni ostaci

Istražitelji Instituta odmah su izašli na teren, te utvrdili da je riječ o posmrtnim ostacima ljudskog porijekla U naselju Čarakovo na području Prijedora počela je ekshumacija. Portparolka…

REFIK LENDO OSUDIO NAPAD NA POVRATNIKE: OVO JE POSLJEDICA DODIKOVE RETORIKE

Povodom brutalnog napada na na Fadila i Ajšu Memišević, povratnike u selo Omeragići kraj Višegrada, oglasio se i potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo. Poručio je kako osuđuje…

ZBOG NAPADA NA POVRATNIKE KOD VIŠEGRADA UHAPŠEN OSUMNJIČENI: 2008. UBIO KOMŠIJU, PRIJETIO I POLICAJCIMA

Policija iz Višegrada uhapsila je muškarca inicijala B.P. osumnjičenog za razbojništvo i napad na povratnike Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada.   Iz PU…

NERMIN NIKŠIĆ I DALJE TVRDI DA JE ČETIRI GODINE BIO U ARMIJI RBiH: “Zbog ovih lažova smo tražili objavu jedinstvenog registra

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, ponovio je da je četiri godine bio pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine. Jedinstveni registar boraca Federalnog ministarstva za boračka pitanja ipak govori…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)