PROBRANO DRUŠTVO U SANKT PETERBURGU: Talibani i Dodik gosti na Putinovom ekonomskom forumu

Ipak, ekonosmkom skupu u rodnom gradu ruskog predsjednika Vladimira Putina prisustvuje Milorad Dodik, lider SNSD i član Predsjedništva BiH.

U Sankt Petersburgu danas počinje Međunarodni ekonomski forum (SPIEF) kojem prisustvuje znatno manje država nego prethodnih godina, prenosi Danas.rs.

Ruska agresija na Ukrajinu u februaru, koju je demokratski svijet osudio, nagnala je broj države da bojkotuju ovogodišnji forum u Sankt Petersgburgu.

Vlada SAD ni u kom svojstvu neće prisustvovati Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu što je najavljeno još prije nekoliko dana.

„Pozivamo vlade i kompanije da se pridruže našem bojkotu i pošalju jasnu poruku da nema uobičajenog posla dok ruske snage brutaliziraju Ukrajinu”. Portparol Stejt departmenta rekao je da američka vlada neće učestvovati na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Petersburgu ni u kom obliku.

Ipak, ekonosmkom skupu u rodnom gradu ruskog predsjednika Vladimira Putina prisustvuje Milorad Dodik, lider SNSD i član Predsjedništva BiH.

Na društvenim mrežama zabilježen je i dolazak talibanske delegacije iz Avganistana, a skupu po najavama prisustvuju i predstavnici Bjelorusije, Sirije, Kine, Eritreje, Sjverne Koreje ….

Egipatski predsjednik Abdel Fatah El Sisi biće glavni gost ovogodišnjeg Međunarodnog ekonomskog foruma u ​​Sankt Petersburgu kako je najavljeno na sajtu ove godišnje manifestacije forumspb.com. On neće lično prisustvovati već će se, stoji na sajtu, pridružiti godišnjoj konferenciji putem video linka.

Kasim-Žomart Tokajev predsjednik Kazahstana, kako je najavljeno, trebalo bi da prisustvovuje Forumu u Sankt Petersburgu.

Pojedini nepotvrđeni izvori ukazuju da u prostorijama gdje se održava skup stoji plan -mapa da se Ukrajina podijeli na tri okruga, nakon zauzimanja, prvi zapadni (8 regiona sa centrom u Hmeljnickom), drugi centralni (8 regionalni centar Kijev), treći istočni . Plan je dizajniran za period 3-5 godina.

Prije nekoliko dana mediji su objavili da su učesnici SPIEF tražili od organizatora da ne otkrivaju javno neke od njihovih podataka u strahu od sankcija. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov najavio je Putinov “važan govor” na SPIEF-u, koji će biti održan od 15. do 18. juna

Na društvenim mrežama kruži snimak sa štanda Gasproma na kojem plivaju morževi i narvali.

Takođe, sve goste će dočekati plastična ljepotica – lutka robot.

(SB)

Related Posts

NOVE LAŽI MILORADA DODIKA: „Iz Sarajeva je protjerano 150.000 Srba. Morali su da ostave sve drugima…“

Manifestaciju je svečano otvorio predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik. U Budimpešti je svečano otvorena manifestacija “Srpski dani”, ali niti ta kulturna manifestacija nije prošla bez skandala…

Koliko daleko može Milorad Dodik? – Tragične zablude, bajke i siguran put u sudnicu

Nije ni završio Sabor na kojem je Milorad Dodik ponovo postao predsjednik SNSD-a, a stigle su mu poruke da raspada Bosne i Hercegovine nema. BiH će jedinstvena…

SARAJEVO TRN U OKU: Poruka Dodika iz Mađarske je nastavak laži

Budimpešti je svečano otvorena manifestacija “Srpski dani”, ali niti ta kulturna manifestacija nije prošla bez skandala u režiji Milorada Dodika. Manifestaciju je svečano otvorio predsjednik bh. entiteta…

Milorad Dodik, borac za suverenu Bosnu i Hercegovinu?

Lider SNSD-a Milorad Dodik predlaže deklaraciju o suverenosti Bosne i Hercegovine, ali to uslovljava „odlaskom stranaca“. Analize pokazuju da se iza te inicijative krije pokušaj disolucije BiH….

ZNAČAJ DRŽAVNE IMOVINE: GARANCIJA OPSTOJNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Osim nekoliko odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Zakona o zabrani raspolaganja državnom imovinom nemamo niti jedan propis koji definiše ili štiti državnu imovinu. Više nego…

Milorad Dodik želi mirni razlaz, ali realniji su zatvor ili Rusija

Brojna su sebi poniženja dopustili trojkaši kako bi zadržali fotelje u državnim jaslama stečene zahvaljujući koaliciji s državnim neprijateljem broj 1.   Brojna su sebi poniženja dopustili…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)