– Treba živjeti ovdje i vidjeti kako je Republika Srpska otpisana iz javnosti Srbije, iz političke uloge. Treba vidjeti kako je Vučić legalizovao Schmidt (Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH). Dovoljno je bilo da on kao predsjednik države potpisnice Dejtonskog sporazuma prizna nelegalnog visokog predstavnika – on je time priznao sve posljedice djelovanja tog nelegalnog visokog predstanika, pa i ove posljedice koje sada svjedočimo – on mijenja postojeće zakone, on se miješa u predstojeće izbore. Jesmo li čuli reakciju o tome? Nismo – kazao je, između ostalog, Galijašević.

On dalje konstatuje da je “Otvoreni Balkan Srbija na koljenima u kojoj će jedna kasta biti podignuta na medijski pijedestal što će garantovati sin Georgea Soroša, a država i narod će biti uniženi svakodnevno”.

Za dobro upućene u ovdašnja dešavanja nije teško zaključiti “da se nešto dešava iza scene i da je Milorad Dodik spreman na sve pa čak i ugroziti Republiku Srpsku i Srbiju kako bi opstao na vlasti”, tumači BN. Galijašević je to najavio čak iz Čikaga.

(boljabosna)