DODIKU IZGUBIO ŽIVCE NAKON NOVOG PORAZA: “Ovo nije moj vitalni interes…

Ovaj sporazum će ponovo doći na odlučivanje i, ako bude stvari koje ne odgovaraju Srpskoj, ponovo ću pokrenuti vitalni interes da se stvari saniraju”, izjavio je Dodik novinarima u Sarajevu.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će sporazum o partnerstvu, trgovini i saradnji BiH i Velike Britanije ponovo doći na odlučivanje i, ako bude stvari koje ne odgovaraju Republici Srpskoj, ponovo će pokrenuti vitalni interes da se to sanira.

Dodik je rekao da je uradio svoje kada je pokrenuo vitalni interes na odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji BiH i Velike Britanije, jer da nije – danas bi imao napad opozicije da je propustio to da uradi

On je rekao da je nestvarno da su iz opozicije spremni žrtvovati interes Republike Srpske na ovako bezočan način.

“Ovaj sporazum će ponovo doći na odlučivanje i, ako bude stvari koje ne odgovaraju Srpskoj, ponovo ću pokrenuti vitalni interes da se stvari saniraju”, izjavio je Dodik novinarima u Sarajevu.

On je rekao da je pokrenuo vitalni interes sa stanovišta svoje funkcionalne odgovornosti jer je vidio da se u pripremi izrade sporazuma ignoriše stav Republike Srpske.

“To nije moj vitalni interes, nego RS. Pogrešno je bilo od svih koji su to tako pokušali da predstave, kao odnos prema mom položaju. Jasno sam naveo da četiri ministarstva iz Republike Srpske navode da u sporazumu ima manjkavosti kada smo o tome razgovarali. To gospoda nisu željela da uvaže, te je tako to jedino što mi je preostalo”, pojasnio je Dodik.

Prema njegovim riječima, nekima je bilo samo važno pokrenuti priču, pa sada RS ide na drugi način u proces pregovaranja, jer sve što je napomenuto ne važi za one iz opozicije.

“Kada sve prevedete, moje je bilo da dostavim Narodnoj skupštini RS-a, pa skupština može da reaguje i ovako i onako”, naglasio je Dodik.

Dodik je izjavio da se podsekretar UN za politička pitanja Rosemary DiCarlo na današnjem sastanku u Sarajevu interesovala za razvoj političke situacije u BiH, posebno kakva će biti atmosfera pred opšte izbore u oktobru.

Razgovarali smo o projektima koje ovdje provodi UN, socijalnoj inkluziji koja je ranije dogovorena između različitih agencija UN da bi se reagovalo na posljedice pandemije virusa korona, a sastanak je bio prilika da evociramo i neka sjećanja iz prošlosti kada je DiCarloova bila ovdje veoma angažovana u ime Vlade SAD”, rekao je Dodik novinarima.

Dodik je podsjetio da je u vrijeme njenog angažmana u BiH aktuelno bilo pitanje reforme policije.

“Ta reforma policije nije provedena kako su oni zamišljali. To govori o tome da treba da ostanemo na pozicijama naših interesa i da moramo da poštujemo naše vrijednosti u Republici Srpskoj. Ako ne budemo poštovali naše vrijednosti i naše nadležnosti, onda gubimo naše interese”, rekao je Dodik.

Podsjetimo, Narodna skupština Republike Srpske danas nije dvotrećinskom većinom usvojila odluku o potvrđivanju izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o proglašenju veoma štetnom po vitalne interese RS odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji BiH i Velike Britanije.

Od ukupno 62 prisutna poslanika, svi su glasali, a veto je podržao 51 poslanik, niko nije bio protiv, dok je uzdržano bilo 11 poslanika.

(pozitiva.info)

Related Posts

TUŽNA PRIČA IZ ŽIVINICA: STARICA SVAKE GODINE MORA OTIĆI IZ SVOJE RODNE KUĆE KAKO SE NE BI SMRZLA

U planinskom selu Dunejvici u općini Živinice daleko od civilizacije u trošnjoj kući koja je neuslovna za život, živi Božica Erkić.   Svakog proljeća bi se vraćala…

DETALJI/ Fadil i Ajša Memišević su se borili za život sve do juče. Kada im je počinilac ušao u kuću počeo je sa nacionalnim provokacijama”

Prema riječima Bilala Memiševića, napad na Fadila i Ajšu Memišević, dvoje staraca u osmoj deceniji života, najnemiliji je događaj u ovom selu u posljednjih 22 godine. –…

Počela ekshumacija u Prijedoru: Pronađeni posmrtni ostaci

Istražitelji Instituta odmah su izašli na teren, te utvrdili da je riječ o posmrtnim ostacima ljudskog porijekla U naselju Čarakovo na području Prijedora počela je ekshumacija. Portparolka…

REFIK LENDO OSUDIO NAPAD NA POVRATNIKE: OVO JE POSLJEDICA DODIKOVE RETORIKE

Povodom brutalnog napada na na Fadila i Ajšu Memišević, povratnike u selo Omeragići kraj Višegrada, oglasio se i potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo. Poručio je kako osuđuje…

ZBOG NAPADA NA POVRATNIKE KOD VIŠEGRADA UHAPŠEN OSUMNJIČENI: 2008. UBIO KOMŠIJU, PRIJETIO I POLICAJCIMA

Policija iz Višegrada uhapsila je muškarca inicijala B.P. osumnjičenog za razbojništvo i napad na povratnike Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada.   Iz PU…

NERMIN NIKŠIĆ I DALJE TVRDI DA JE ČETIRI GODINE BIO U ARMIJI RBiH: “Zbog ovih lažova smo tražili objavu jedinstvenog registra

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, ponovio je da je četiri godine bio pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine. Jedinstveni registar boraca Federalnog ministarstva za boračka pitanja ipak govori…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)