ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ ODGOVORIO HNS-u: i Draganu Čoviću “Sklonite se i omogućite Hrvatima da postan

Zastupnika u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović odgovorio je HNS koji su reagovali na njegov apel BH strankama da ne ostavljaju Hrvate BiH Čoviću i HDZ-u.

Njegov odgovor prenosimo u cijelosti:

“Potrošili ste 30 godina da bi Hrvati tek nedavno shvatili da ste vi imali misiju da čuvate RS, a ne Hrvate u BiH. Hrvati u BiH danas vam služe za podkusurivanje u nadmetanjima za glasove Hrvata iz BiH između Plenkovića i Milanovića. Svojom politikom danas, pa i u slučaju Izbornog zakona, HNS i Dragan Čović slave politiku presuđenih UZP-a i ratnih zločina s ciljem stvaranja etničkih čistih teritorija i slave Veliku Srbiju i nasljeđe Slobodana Miloševića i na koncu proruske putinovske ciljeve na Balkanu.

Žalosno je što su obuzeti političkim sljepilom jer upravo HNS i Čović danas pred cijelim svijetom demonstriraju da koriste političke šnitove Putina u Ukrajini. Meni je cilj država u kojoj je svaki građanin legitiman, a ne Orwelova „Životnjska farma“ u kojoj su neki „ipak jednakiji od drugih“. HNS i Dragan Čović imaju možda političko i licemjerno, ali nemaju moralno pravo govoriti da se bore za Hrvate u BiH. Po čemu se to borite za Hrvate?

Niste uspjeli spasiti bh. Hrvate na polovini države jer ste sklapali sporazume sa Miloševićem i Karadžićem, iseljavali ste ih po modelu Karadžićevog isljevanja Srba iz „srpskog Sarajeva“, trgujete svojim narodom sa velikosrpskim interesima, pri tom optužujući probosanske snage za centralizam.

Sklonite se i omogućite Hrvatima da postanu dio borbe za svoju domovinu i da se integrišu u normalnu BiH, a ne izbornim zakonom betoniranje Bobanovskih preseljavanja u dogovoru sa Karadžićem i Miloševićem.

Hrvatska politika HDZ-a i HNS-a je politka borbe za Srbiju i srpske i putinovske interese ruskih i srpskih „svetova“, jer Hrvatska nakon prijema u EU više nema ni interesa ni šansi stvarati svoje HAO Krajine u BiH. Što prije Hrvati postanu dio svih stranaka u BiH i što prije budu za građansku BiH, to će RS biti manje srpska, a više hrvatska sa šansom da se bar dio od 220.000 Hrvata koliko ih je naseljavalo područje RS prije agresije, vrati i učini za Hrvate više nego i jedna politika HDZ-a od 1990 do danas.

HNS danas sa Čovićem na čelu slavi RS i čuvate RS koja je smrtni udarac za 220.000 Hrvata. Šta je to ako nije suicidna hrvatska politika Dragana Čovića i HNS-a.

Danas HNS, HDZ, Čović i Zagreb drže živom politiku i ciljeve SAO / Republike Srpske Krajine. Zbog toga, HDZ je od Hrvata napravio što i Milošević od Srba u Hrvatskoj i na Sjeveru Kosova. A svakodnevno ih koristi po matrici po kojoj Beograd i srpski svet koristi Srbe u BiH, Crnoj Gori i Sj. Makedoniji za dnevno političke ciljeve rusko-srpskog sveta i propalih SANU Memoranduma koji danas žive samo u RS i HAZU. To je čista zloupotreba bosanskih hrvata.

Ratno rukovodstvo Srba u Hrvatskoj je bio model po kojem je djelovala Herceg-Bosna. Onog trenutka kad je Milošević prodao Srbe u Hrvatskoj, priznao je da ih je iskoristio za preseljavanje u BiH i na Kosovo. Tuđman je tada uradio sa Hrvatima u BiH isto što i Milošević sa Srbima u Hrvatskoj.

Dobijanjem Knina i Vukovara, Hrvatska je izgubila svaki argument za velikosrpsku politiku u hrvatskoj izvedbi u BiH.

Bošnjaci iz BiH su raseljeni Miloševićevim i SANU planovima iz polovine BiH u genocidnim zločinima masovnih razmjera, a Mate Boban je raselio Bošnjake iz Hercegovine UZP-om presuđenim u Hagu.

BH politika u Hrvata danas svojom retrogradnom miloševićevskom politikom ruši ono što je Tuđman stvarao – cjelovitu Hrvatsku bez srpskih Herceg Bosni i bez izbornih zakona za legitmno predstavljanje Srba u Krajini i Vukovarsko-srijemskoj županiji: ako žele etnički dio na temelju konstitutivnosti, stvaraju temelje za novu SAO Krajinu i vraćaju Beograd u Vukovar i Knin.

Mogu samo misliti kako je biskupu Komarici čuti Čovićevo ‘Čuvajte RS’.

To je kao da Vučić u Saboru Hrvatske kaže ‘Čuvajte NDH i Hrvatsku do Zemuna’.

P.S. Što se tiče moga rodnog Tešnja, e tu ste baš fulali. To je mjesto gdje vaša politika nije mogla učiniti mnogo iako ste podijelili općinu na etničke Tešanj i Usoru, s tim da ste izdajom u Žepću unesrećili i vlastiti narod, dozvoljavajući da padne u okruženje i nemilost agresora. Logori u i oko Mostara su bili puni građana svih etničkih pripadnosti sa područja Žepča i Maglaja…sjetite se ko ih je tamo odveo i gdje su sve odvođeni na prisilni rad. Dragan Čović sigurno zna!

(Oslobođenje)

Related Posts

TUŽNA PRIČA IZ ŽIVINICA: STARICA SVAKE GODINE MORA OTIĆI IZ SVOJE RODNE KUĆE KAKO SE NE BI SMRZLA

U planinskom selu Dunejvici u općini Živinice daleko od civilizacije u trošnjoj kući koja je neuslovna za život, živi Božica Erkić.   Svakog proljeća bi se vraćala…

DETALJI/ Fadil i Ajša Memišević su se borili za život sve do juče. Kada im je počinilac ušao u kuću počeo je sa nacionalnim provokacijama”

Prema riječima Bilala Memiševića, napad na Fadila i Ajšu Memišević, dvoje staraca u osmoj deceniji života, najnemiliji je događaj u ovom selu u posljednjih 22 godine. –…

Počela ekshumacija u Prijedoru: Pronađeni posmrtni ostaci

Istražitelji Instituta odmah su izašli na teren, te utvrdili da je riječ o posmrtnim ostacima ljudskog porijekla U naselju Čarakovo na području Prijedora počela je ekshumacija. Portparolka…

REFIK LENDO OSUDIO NAPAD NA POVRATNIKE: OVO JE POSLJEDICA DODIKOVE RETORIKE

Povodom brutalnog napada na na Fadila i Ajšu Memišević, povratnike u selo Omeragići kraj Višegrada, oglasio se i potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo. Poručio je kako osuđuje…

ZBOG NAPADA NA POVRATNIKE KOD VIŠEGRADA UHAPŠEN OSUMNJIČENI: 2008. UBIO KOMŠIJU, PRIJETIO I POLICAJCIMA

Policija iz Višegrada uhapsila je muškarca inicijala B.P. osumnjičenog za razbojništvo i napad na povratnike Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada.   Iz PU…

NERMIN NIKŠIĆ I DALJE TVRDI DA JE ČETIRI GODINE BIO U ARMIJI RBiH: “Zbog ovih lažova smo tražili objavu jedinstvenog registra

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, ponovio je da je četiri godine bio pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine. Jedinstveni registar boraca Federalnog ministarstva za boračka pitanja ipak govori…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)