HLADAN TUŠ IZ SARAJEVA ODJEKNUO U SUSJEDSTVU: Željko Komšić poručio Milanoviću da neuspiješno liječi frustracije na BiH

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić također je poručio da Milanović neuspješno pokušava da liječi frustracije na BiH

Nakon što su evropski mediji objavili naslovnice u kojima predsednika Republike Hrvatske nazivaju ludakom s kojim na Samitu NATO-a u Madridu, niko nije htio da se druži, te nakon što propala Milanovićeva čudna nastojanja da blokira pristupanje Finske i Švedske NATO savezu sve dok se Izborni zakon BiH ne promijeni po željama Zagreba, doslovno je uslijedilo cipelarenje hrvatskog predsednika od strane državnog vrha Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović ocijenio je neprihvatljivim stalno bavljenje hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića stanjem u BiH izjavivši kako je to već poprimilo patološku narav te nalikuje na opsjednutost Vladimira Putina Donbasom.

„Evidentno je da je Milanović parodija diktatora koji gleda na BiH kao na nekakvu svoju Sudetsku oblast, banovinu ili Donbas nesvjestan da je prošlo vrijeme kada se o zakonima u BiH odlučivalo u Zagrebu. To je pokazao i fijasko njegovo inicijative kojom je pristup Finske NATO-u pokušao povezati s izbornim zakonom u BiH, kazao je Džaferović.

Tokom obraćanja medijima sa Samitu NATO-a u Madridu ministra odbrane BiH Sifeta Podžića su novinari pitali o izjavama hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića u vezi s izbornim zakonom u BiH te s blokiranjem ulaska Finske i Švedske u NATO. Ministar obrane BiH kazao je da su Milanovićeve izjave fijasko, javlja beogradski “Danas”.

 

„Mislim da su njegovi govori neuravnoteženi i nepotrebni. Ne slažem se s onim što on govori, a ne slaže se ni moj kolega ministar Banožić. Imamo dugu granicu s vašom zemljom i nastojimo održavati bliske prijateljske odnose.

Uplitanje koje vidimo je nepotrebno i kontraproduktivno za Hrvatsku i očito je da Milanović sada pokušava izliječiti neke svoje frustracije. Bilo je neprimjereno vezati ulazak Švedske i Finske uz izborni zakon, a to se predsjedniku Hrvatske vratilo kao bumerang. I bilo je potpuno nepotrebno“, komentirao je Podžić, javlja hrvatski RTL.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić također je poručio da Milanović neuspješno pokušava da liječi frustracije na BiH.

Ministar Podžić  je na samom Samitu ali i u proteklom periodu, predano radeći, uradio je odličan posao, čime možemo biti zadovoljni, kao što s druge starane ne mogu biti zadovoljni oni poput Milanovića koji bi da svoje frustracije liječe na Bosni i Hercegovini, a što neće biti moguće, jer nisu u stanju u dokumentima da proguraju neke svoje formulacije a kamoli šta drugo“, rekao je Komšić“.

(SB)

Related Posts

DOPRINIO ATMOSFERI LINČA…”: Helsinški parlament prekida saradnju sa Gradom Banjaluka zbog Stanivukovića

Podsjećaju da je patrijarhat oblik društvene ogranizacije koji obilježava potpuna dominacija muškaraca nad ženama koja se izražava kroz različite društvene prakse i običaje. Helsinški parlament građana, kao…

U 41 državnoj instituciji 159 Bošnjaka manje nego što im pripada, Hrvati i Srbi imaju prednosti

Zastupnik SDA Šemsudin Mehmedović postavio je zastupničko pitanje za 76 institucija na nivou BiH o broju uposlenih i nacionalnoj strukturi službenika i uposlenika. Do sada je dobio…

Prijetnja članu Predsjedništva Bećiroviću je crveni alarm za cijelu državu i sve njene institucije!

  Predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta Milorad Dodik do sada je koristio razne mehanizme i metode slabljenja i ugrožavanja države BiH i njenih institucija. Dolazilo je do potpune…

ŽELJKA CVIJANOVIĆ KOMENTIRALA ZAHTJEV SVOG KOLEGE IZ PREDSJEDNIŠTVA BiH: “Ako imovina nije entitetska, zašto tražite da je se odreknemo?”

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović kaže da je “pitanje imovine jedna od mnogobrojnih antidejtonskih inicijativa koje se u BiH nastoje realizovati u sadejstvu političkog Sarajeva i međunarodnog…

LJULJA SE KOALICIJA U PARLAMENTU BIH: Ilija Cvitanović nije izabran za predsjednika Komisije za nadzor nad OSA-om, iz HDZ-a optužili Bošnjake i napustio sjednicu!?

Ispostavilo se da nije bilo dovoljno glasova za izbor Ilije Cvitanovića, jer se na sjednici nije pojavio Kemal Ademović, član iz stranke NiP-a. Prema informacijama od jutros…

VLAST U DRHTAVIM RUKAMA, KOJOVIĆ NAPUSTIO SJEDNICU: “‘Trojkaši’ isporučili HDZ-u i SNSD-u mehanizam blokade i nema potrebe da se sad ljute.

Ustavnopravna komisija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, glasovima HDZ-a i SNSD-a, nije prihvatila dopune Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine kojim se kažnjava narušavanje suvereniteta BiH…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)