IGOR CRNADAK BRANI KOLEGICU: “Jelena predstavlja sve ono pozitivno što Dodik nije”

Mnogo galame, svađe, tenzija… sve to, i još mnogo toga, obilježilo je promašeni mandat Milorada Dodika na mjestu člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

 

“Nosanje zastave Republike Srpske iz hodnika u kabinet i obrnuto. Najave da će se na sjednice Predsjedništva BiH javljati video-linkom. Prihvatanje formiranja Vijeća ministara BiH bez jednog srpskog ministra oko čega su mjesecima kasnije bošnjačke političke elite ucjenjivale. Prihvatanja nastavka puta BiH u NATO, a u isto vrijeme donošenje falsifikovanog dokumenta u Narodnu skpštinu RS.

Potpuno prepuštanje vanjske politike Džaferoviću, Komšiću, Turković i Alkalaju, što je dovelo RS na najniže grane na međunarodnoj sceni od kada postoji, ali i masovno vraćanje srpskih diplomata iz diplomatsko-konzularnih predstavništava. Pokunjeno vraćanje u Sarajevo iako nije riješeno pitanje nametnute Inzkove odluke.

Fijasko sa vraćanjem nadležnosti. Petljanje u sve i svašta, pa i u medicinska pitanja tokom pandemije korona virusa u kojoj smo bili na vrhu svjetske liste po smrtnosti. Afera ‘respiratori’ koji su se nabavljali iz njegovog kabineta, a prodavali RS po deset puta višim cijenama.

Mnogo galame, svađe, tenzija… sve to, i još mnogo toga, obilježilo je promašeni mandat Milorada Dodika na mjestu člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Iako su mnogi očekivali da će Dodik u Sarajevu pokazati zube, pokazao je samo slabost, nemoć, neznanje i sada se, kandidaturom za predsjednika, poražen pokušava vratiti u institucije Republike Srpske. Pokušava, ali to će biti njegov konačni poraz”, rekao je narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Crnadak kaže da su četiri godine “srpske reprezentacije”, kako ih je SNSD slavodobitno nazvao početkom mandata, nanijele nemjerljivu štetu RS.

“Ako je Dodik, koji istini za volju ima preko trideset godina političkog iskustva i to na najvišim pozicijama i koji je neprikosnoveni šef režima, ovako diletantski postupao u Sarajevu i srozao RS, šta onda tek očekivati od Željke Cvijanović?

Uz dužno poštovanje, gospođa Cvijanović je ipak neko ko samo lojalno sluša Dodika, koga je on tokom čitave njene karijere instalirao na političke pozicije i koja nikada nije bila u prilici da se bori sa ozbiljnim ‘igračima’ ni u BiH, niti u inostranstvu.

Član Predsjedništva BiH, što g-đa Cvijanović pokušava postati, zadužen je za vođenje vanjske politike, a njeni najveći ‘uspjesi’ na tom polju su stajanje u publici na inauguraciji predsjednika Donalda Trumpa, sastanak sa otpuštenim Trumpovim savjetnikom koji je zbog prevara završio u zatvoru i prijem za prevaranta kojeg je, zajedno sa Dodikom, primila i predstavila kao velikog investitora iz Vijetnama”, rekao je Crnadak.

Crnadak kaže da opozicija u izbore ide sa mnogo ozbiljnijom ponudom narodu RS.

“Mi smo još krajem prošle godine, svjesni svih njenih kvaliteta, kandidovali Jelenu Trivić za poziciju predsjednika RS. Doktor ekonomskih nauka, univerzitetski profesor, osoba koja je u političkim borbama pokazala hrabrost i umjeće. Gospođa Trivić je neko kome je zakon iznad svega, ko politiku ne vidi kao priliku za ostvarivanje ličnih interesa i bogaćenje, neko ko poštuje Ustav i odredbu da predsjednik odražava jedinstvo naroda.

Ona nije neko ko će da galami bez podloge i osnova, ko će da dijeli i svađa narod. Nije neko ko je ikada u životu radio bilo šta bez da iza sebe ostavi izuzetne rezultate. Jelena Trivić zna šta je čast, dostojanstvo i ljubav prema svojoj zemlji i narodu.

“Ona predstavlja sve ono pozitivno što Milorad Dodik nije, niti ikada može predstavljati. Pored nje, imamo gospodina Mirka Šarovića, čovjeka koji je prošao golgotu, proganjan, zatvaran od strane predstavnika međunarodne zajednice sa kojima je Dodik tada sarađivao, ali koji se uvijek vraćao i uspješno obavljao svaku poziciju koja mu je povjerena.

Ne moramo ići u dalju prošlost, neka se samo uporede rezultati gospodina Šarovića kao ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u prethodnom mandatu Savjeta ministara sa ukupnim rezultatima svih ministara iz čitave „reprezentacije“ u ovom mandatu i sve će biti jasno. Oni nude tandem za sebe i svoj režim, mi nudimo ljude za jaču RS”, poručio je Crnadak.

Related Posts

Potresna ispovijest djevojčice (9) iz Turske: Nakon 102 sata pod ruševinama sanja da ponovo hoda

Devetogodišnja Melike Savkili je 102 sata bila ispod ruševina nakon razornih zemljotresa koji su početkom februara pogodili Tursku i Siriju. Spasili su je rudari koji su učestvovali…

Vozačica autobusa svako jutro čini nešto predivno djevojčici kojoj je majka preminula

Isabelle Pieri je imala samo 10 godina kada joj je majka preminula. Njezin tata je dao sve od sebe kako bi joj pomagao da napravi frizuru, ali…

(VIDEO) OVO NIJE DOBRO Sukob navijača BiH i Faruka Hadžibegića posle utakmice!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je poražena u Bratislavi od selekcije Slovačke u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rezultatom 2-0 Nakon pobjede u prvom…

Jusuf Nurkić o napadu povratnika u Višegradu: Svi smo mi Fadil i Ajša Memišević

U povratničkom selu Omeragići kod Višegrada sinoć su napadnuti i brutalno pretučeni Fadil i Ajša Memišević. Ovaj događaj komentarisao je i bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić   Slavni…

(VIDEO) Osmogodišnjakinja koja posti: Ramazan mi miriše na ljubav

O ramazanskim radostima, vrijednostima, atmosferi, za Novi dan govori Belma Bjelak-Bešlić, majka petero djece sa kćerkicom Zejnom Bešlić. Govoreći o ramazanu, Belma kaže da on donosi poseban…

KATOLIK ODLUČIO POSTITI CIJELI RAMAZAN: NAKON IFTARA OBJASNIO JE KAKO MU JE PROŠAO PRVI DAN POSTA

Jedan korisnik TikToka pod imenom Dado Dalmatinac, koji za sebe kaže da je katolik iz Dalmacije koji poštuje sve vjere, nacije i rase, odlučio je postiti cijeli…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)