Konaković optužio SDA stranku da je ukrala proteste ispred OHR-a

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković optužio je SDA da je “ukrala” današnje proteste ispred zgrade OHR-a u Sarajevu, koji su održani zbog mogućnosti nametanja izmjena Izbornog zakona u BiH i Ustava FBiH.

 

 

 

Kako je na Facebooku napisao Konaković, optužio je SDA da su ukrali kolonu boraca i prevarom stali na njeno čelo, u preskupim džipovima, a nakon toga objavili slike na društvenim mrežama.

“Borci su se nakon toga ogradili od takve političke podvale javno. U Prijedoru su pokušali održati politički govor na Dan bijelih traka. Organizatori spriječili obraćanje premijera. Večeras je stranačka mladež otela mikrofon kako bi se građanima obratio Džaferović, režala je omladina na svakog ko se toj ideji suprostavio, na građane, borce, posebno na političke oponente”, napisao je Elmedin Konaković.

 

 

 

U nastavku je naveo da je prije obraćanja člana Predsjedništva BiH bilo “na rubu incidenta”, jer se, kako kaže “zalijetala mladež krvavih očiju na rukovodstvo SDP-a”.

“Dogovor svih političkih subjekata bio je da se ne obraća niko iz politike, da gospodin Dervo Sejdić pročita zahtjeve. Okupljeni oko ideje da se pošalje snažna poruka jedinstva svih stranaka, pozicije i opozicije, da interes bude odbrana države Bosne i Hercegovine, svi su se dogovora pridržavali. Svi osim onih koji su još jednom pokazali koliko im je stranka važnija od države i kako je jeftin politički poen važniji od suštine same poruke OHR-u i svim drugim institucijama”, naglasio je predsjednik NiP-a.

Dodao je da oni nisu napustili skup, samo su se udaljili nekoliko metara dalje, kako navodi, više od sramote što se takve scene dešavaju.

“A iskreno i zbog mogućnosti da u afektu nekog za uši izvučemo i napravimo možda baš ono što je ta stranačka, na budžetu zaposlena armija poslušnika željela. Razumijem i kolege koje su baš zbog toga napustile skup. Mi smo ostali i nakon što je budžetarijat aplauzom ispratio rukovodstvo svoje stranke, mašući zastavama, kličući režimu. Ostali smo i razgovarali sa ljudima koji su došli zbog svoje domovine, zbog straha za njenu budućnost, nisu došli na političke skupove. Vidjeli smo istina na pristojnoj distanci još neke članove SDA, postiđene zbog scena koje gledaju.

Takve u stranci zovu ćutolozi”, dodao je Konaković.

Naglasio je da je tužna i scena na kojoj član Predsjedništva shvata da narod ne želi da se obrati, maše rukom da se neće obraćati, a onda ga “mlađahni kantonalni zastupnik ipak natjera da se obrati”.

“Oni su spremni skup na kojem se prvi put okupila cijela politička scena pretvoriti u stranačku priču, loviti jeftine političke poene i još jednom potvrditi koliko im je zaista stranka važnija od države. Zato sa njima uglavnom niko (osim DF i SBIH) neće, laž je teza kako se okupljaju svi protiv njih. Jednostavno je sramota, nelagoda, sama pomisao da se sa takvim ljudima nešto dogovara i gradi. To se samo treba snažno pomesti sa političke scene i poslati u debelu hladovinu opozicije”, zaključio je Konaković.

(klix.ba)

 

Related Posts

ŽELJKO KOMŠIĆ IMA PORUKU ZA DODIKA: “Da sam na Dodikovom mjestu ne bih se igrao”

Naime, Dodik je, nakon što je jednoglasno reizabran za predsjednika SNSD-a na sedmom Saboru stranke u Doboju, poručio ‘da će SNSD kreirati sporazum o mirnom razlazu Federacije…

Jasna poruka Bećirovića: ‘Dodik i njegovi saradnici što prije da odustanu od destruktivne politike

BiH se suočava sa najtežom krizom od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma do danas. Već treći mjesec traje brutalni napad na ustavni poredak države BiH i na temeljne…

Trojka i politika kompromisa: Ipak je sve u rukama Čovića i Dodika

Sudbina Bosne i Hercegovine, tačnije njenog puta u Evropsku uniju u rukama je Milorada Dodika, ali i Dragana Čovića. Trojka i njena politika kompromisa nisu urdoili plodom….

Emrić nakon Dodikovih tvrdnji da je s ‘trojkom’ dogovorio izbacivanje stranih sudija: Ne igrajte se sa državom

Državni zastupnik NES-a Jasmin Emrić u reakciji na tvrdnje Milorada Dodika da je ranije s Trojkom dogovorio izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda Bosne i Hercegovine  pita…

Vučević i Dačić na Dodikovom Saboru: Neke id tema su bile Dejton, Kosovo i velika Srbija

Lider SNS-a, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević obratio se danas na Saboru SNSD-a u Doboju. Sedmi Sabor SNSD se dešava u složenim okolnostima u RS, Bosni i…

Stevandić stao u odbranu Radoičića: Suprostavio se teroru nad Srbima rizikujući svoju glavu

Predsjednik NSRS-a Nenad Stevandić istakao je da se Milan Radoičić “suprotstavio teroru nad Srbima u svojoj zemlji i preuzeo odgovornost za to, te ocijenio da nije dobro osuđivati…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)