ZORAN MILANOVIĆ OPET O BiH: “Pitanje nacionalne sigurnosti nije Ukrajina, nego BiH

Čovjek je potkralj. Sad će meni, koji sam predsjednik zemlje koja je u Europskoj Uniji reći neki čovjek kojeg nisam nikada upoznao reći da sam ga uvijedio! Dobrodošli u svijet odraslih, gospodine Schmidt – rekao je Milanović.

 

 

A

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović boravi na Korčuli, gdje je sudionik Gradskog vijeća. On je i ovu priliku iskoristio kako bi se dotakao Bosne i Hercegovine.

 

Upitan da prokomentira hapšenja u Hrvatskoj (među uhapšenima su visokorangirani službenik Uprava policije RH i bivši službenik nekadašnje Protuobavještajne agencije zbog odavanja tajnih podataka), on je rekao da “sistem nacionalne sigiurnosti ugrožava stanje u BiH i jučerašnja izjava Bakira Izetbegovića koji ‘zvecka oružjem’, a ne ova hapšenja”.

 

 

– Ovo što se valja u BiH, divlja se i prijeti i politički se ugorožava jedan narod – rekao je Milanović, dodavši kako “pitanje nacionalne sigurnosti nije Ukrajina, nego BiH”

– Mi očito imamo bipolarnu politiku. Čas pružamo zaštitu, čas se skrivamo kao zečevi – rekao je Milanović govoriviši i o nacionalnoj sigurnosti.

 

– Prijeti se oružjem, a ne hoću se rukovati s Andrejom Plenkovićem. Što je to, vijest – odgovorio je Milanović na opasku novinara da se rukovao s njim. Nastavio je s mjerama štednje.

– Ako ćete stavit klimu na 25, prodajte ju Romima, oni će nešto napraviti s tim, oni su vrlo spretni u tome. Klima na 25 ne radi – rekao je Milanović.

 

 

Kad padne prva kiša iza Gospe te mjere postaju bespredmetne – rekao je Milanović.

– Ili će se situacija u Ukrajini smiriti, ili će se kineski predsjednik dogovoriti nešto s Putinom i Bidenom. EU se ništa neće pitati, mene i Plenkovića neće ništa pitati – kaže Milanović.

Komentirao je i izjavu visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta da ga je Milanović uvrijedio.

– Čovjek je potkralj. Sad će meni, koji sam predsjednik zemlje koja je u Europskoj uniji reći neki čovjek kojeg nisam nikada upoznao reći da sam ga uvijedio! Dobrodošli u svijet odraslih, gospodine Schmidt – rekao je Zoran Milanović.

– Ja nemam godišnji odmor. Nema ljetovanja. Ja nisam ljetovao od 2007. To je režim u kojem nema privatnosti, ja sam se to naviknuo. Nema ljetovanja, neće ga više nikad ni biti” – rekao je Milanović o tome hoće li na godišnji.

(SB)

Related Posts

MIJATOVIĆ: Čitava priča i galama ogolila je mnoge stvari, ne odustajem od svog stava

Nakon što je predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara donijela odluku o imenovanju Vlade Federacije BiH, a odluka će ujutro biti dostavljena potpredsjednicima na potvrđivanje, oglasio se potpredsjednik…

ELMEDIN KONAKOVIĆ NAKON SASTANKA U ISTOČNOM SARAJEVU: “Politika kompromisa se isplati

Ministar vanjskih poslova BiH i lider NiP Elmedin Konaković čestitao je građanima BiH i uposlenicima institucija BiH na usvojenom budžetu.   Nakon sastanka predstavnika vladajuće koalicije sa…

Fatmir Alispahić otvorio dušu: Ja sam hadžija, moje troje djece pohađaju nastavu i poste! Nikada ne bismo ograničavali druge

Moje troje djece pohađaju nastavu i poste, i nikada nam ne bi naumpalo da svojim postom ograničavamo ili određujemo prava i slobode onih koji ne poste, naveo…

DIREKTNO IZ MOSTARA: Dodikov “Endgame” – sada su na potezu su Amerikanci!

Sve ono što se događa zadnjih dana u odnosima Dodika i SAD je svojevrsni „Endgame“ (kraj igre op.aut.). Barem, što se tiče Dodika, koji je istresao sve što je mislio da…

DŽAFEROVIĆ OBJASNIO DELEGATU SNSD-a: “Ne postoje ‘zajedničke institucije’, nego institucije Bosne i Hercegovine.

“Morao sam reagovati, jer je Kovačević u četiri navrata upotrijebio termin “zajedničke institucije”, naveo je Džaferović. Radovan Kovačević, delegat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), na današnjoj sjednici Doma…

KULENOVIĆ, ZORNIĆ I ĐOZIĆ UOČI PROTESTA ISPRED OHR-A: VRIJEME JE DA SHVATIMO DA UPRAVO BIJEMO PRESUDNU BITKU ZA SPAS BIH!

Uoči sutrašnjih protesta ispred OHR-a koje organiziraju Krug 99 i Restart danas je održana press konferencija, na kojoj su se obratili organizatori i obrazložili detalje. Predsjednik Asocijacije…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)