BAHATOST DODIKA: Automobili i avion Vlade RS-a razvoze članove njihovih porodica na more?

Zašto se Kabinet predsjednice Republike Srpske ne oglašava otkud službeno napadnuto vozilo u Mostaru i ko je bio u njemu, kada ona u te dane nije imala nikakve aktivnosti na području tog grada i regije uopće?! Također, nije poznato ni ko je koristio avion Republike Srpske koji je poletio sa banjalučkog aerodroma u Zadar.

 

 

 

 

Zašto se Kabinet predsjednice Republike Srpske ne oglašava otkud službeno napadnuto vozilo u Mostaru i ko je bio u njemu, kada ona u te dane nije imala nikakve aktivnosti na području tog grada i regije uopće?! Također, nije poznato ni ko je koristio avion Republike Srpske koji je poletio sa banjalučkog aerodroma u Zadar.

 

Koliko je vlast SNSD-a bahata, najbolje govori posljednji incident kada je u četvrtak kod Mostara napadnuto službeno vozilo iz pratnje predsjednice Republike Srpske kod Mostara, navodi RTV BN

Već tri dana nema zvanične informacije iz Kabineta predsjednice RS o tom incidentu.

Prema prvim informacijama, koje su se pojavile u službenom automobilu nalazio se pripadnik MUP-a Republike Srpske i dvije radnice iz službe predsjednika Republike Srpske. Ono što je poznato da predsjednica u to vrijeme, a ni nakon tog događaja nije imala nikakve zvanične najave da će boraviti na području Hercegovine, tako da je najvjerovatnije službeno vozilo korišteno u privatne svrhe.

 

 

 

Sezona je godišnjih odmora pa je evidentno da je neko o trošku građana Srpske putovao na neku morsku destinaciju.
Za sada se te informacije čuvaju, kao što je i dobro čuvana tajna ko je nedavno odletio avionom Vlade Republike Srpske sa banjalučkog aerodroma u Zadar.

Vladin avion je sa banjalučkog aerodroma uzletio 28. jula ove godine. Krajnja destinacija je Zadar u Hrvatskoj i prema našim informacijama taj avion se još nije vratio u Banju Luku.

Također, ni u to vrijeme nisu zabilježeni zvanični sastanci predstavnika vlasti iz RS u Hrvatskoj.

 

 

vi primjeri su samo još jedna potvrda da su institucije privatizovane, a javna dobra pretvorena u privatno vlasništvo pojedinaca na vlasti.

Ovo nije prvi put da se službeni automobili, kao i vladin avion koriste u privatne svrhe i za članove uže porodice i prijatelje najviših zvaničnika Republike Srpske.

Otuda i ne čudi što iz Kabineta predsjednice Republike Srpske nema odgovora kojim povodom je službeno vozilo iz njene pratnje bilo u Mostaru i to u vrijeme kada je ona boravila u Novom Sadu na obilježavanju 27. godišnjice egzodusa Srba iz RSК u hrvatskoj akciji “Oluja”, piše BN.

Izostao je i odgovor ko se nalazio u automobilu i da li se radi o osobama koje imaju pravo na policijsku pratnju?

Ovo samo navodi na zaklučak da su ljudi u vlasti i oni koji ih opslužuju izgubili svaki osjećaj za realnost i da svakim danom sve više do izražaja dolazi njihova bahatost i bezobzirnost prema građanima, navodi RTV BN.

 

(SB)

Related Posts

NOVE LAŽI MILORADA DODIKA: „Iz Sarajeva je protjerano 150.000 Srba. Morali su da ostave sve drugima…“

Manifestaciju je svečano otvorio predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik. U Budimpešti je svečano otvorena manifestacija “Srpski dani”, ali niti ta kulturna manifestacija nije prošla bez skandala…

Koliko daleko može Milorad Dodik? – Tragične zablude, bajke i siguran put u sudnicu

Nije ni završio Sabor na kojem je Milorad Dodik ponovo postao predsjednik SNSD-a, a stigle su mu poruke da raspada Bosne i Hercegovine nema. BiH će jedinstvena…

SARAJEVO TRN U OKU: Poruka Dodika iz Mađarske je nastavak laži

Budimpešti je svečano otvorena manifestacija “Srpski dani”, ali niti ta kulturna manifestacija nije prošla bez skandala u režiji Milorada Dodika. Manifestaciju je svečano otvorio predsjednik bh. entiteta…

Milorad Dodik, borac za suverenu Bosnu i Hercegovinu?

Lider SNSD-a Milorad Dodik predlaže deklaraciju o suverenosti Bosne i Hercegovine, ali to uslovljava „odlaskom stranaca“. Analize pokazuju da se iza te inicijative krije pokušaj disolucije BiH….

ZNAČAJ DRŽAVNE IMOVINE: GARANCIJA OPSTOJNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Osim nekoliko odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Zakona o zabrani raspolaganja državnom imovinom nemamo niti jedan propis koji definiše ili štiti državnu imovinu. Više nego…

Milorad Dodik želi mirni razlaz, ali realniji su zatvor ili Rusija

Brojna su sebi poniženja dopustili trojkaši kako bi zadržali fotelje u državnim jaslama stečene zahvaljujući koaliciji s državnim neprijateljem broj 1.   Brojna su sebi poniženja dopustili…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)