JOŠ SAMO 50 DANA”: Borenović kaže da Dodik pravi lažnu predstavu za javnost oko dolaska njemačkih vojnika, a naveo je i činjenice.

Laž i prevara kao model njihovog ponašanja i rada, sve jasno kao dan!
Još samo 50 dana!”, zaključio je Branislav Borenović.

 

 

 

 

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović oglasio se danas porukom u kojoj kaže da vidi kako režim sprema još jednu perfidnu lažnu predstavu za javnost s obzirom na to da mu, kako je rekao, režimski mediji jutros šalju pitanje vezano za komentar o dolasku njemačkih vojnika u BiH i RS.

“Naravno da sam ih uputio na srpskog člana Predsjedništva BiH, on je bio sa ministarkom spoljnih poslova Njemačke i ocijenio dobrodošlim dodatno njemačko učešće u misiji Altea”, dodao je.

Borenović dodaje nekoliko tačnih, zvaničnih i provjerljivih činjenica:

 

 

 

10. marta sastanak Dodik – njemačka ministarka spoljnih poslova Baerbock. Puno razumijevanje s obje strane.

– Nekoliko dana poslije toga Dodik počinje priču o tome kako je “neprihvatljivo njemačko vojno prisustvo u BiH” zbog istorije i sjećanja na Drugi svjetski rat.

– 8. aprila njemačka ambasadorka u BiH Margaret Uber izražava čuđenje Dodikovim stavovima jer je na sastanku sa Baerbock pričao drugu priču:

“Dodik je tada nedvosmisleno rekao da su povećanje EUFOR-a/ ALTHEA-a i njemačko učešće u misiji dobrodošli. Jučerašnje javne izjave su dijametralno suprotne i dovode u pitanje kredibilitet njegovih izjava”, izjavila je tada ambasadorka Uber.
Na ovu izjavu ni Dodik ni bilo ko od njegovih nije reagovao. Sada, polovinom avgusta, kreće recikliranje priče o njemačkim vojnicima! Šta više da se kaže na to!? Laž i prevara kao model njihovog ponašanja i rada, sve jasno kao dan!
Još samo 50 dana!”, zaključio je Branislav Borenović.

(SB)

Related Posts

ŽELJKO KOMŠIĆ IMA PORUKU ZA DODIKA: “Da sam na Dodikovom mjestu ne bih se igrao”

Naime, Dodik je, nakon što je jednoglasno reizabran za predsjednika SNSD-a na sedmom Saboru stranke u Doboju, poručio ‘da će SNSD kreirati sporazum o mirnom razlazu Federacije…

Jasna poruka Bećirovića: ‘Dodik i njegovi saradnici što prije da odustanu od destruktivne politike

BiH se suočava sa najtežom krizom od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma do danas. Već treći mjesec traje brutalni napad na ustavni poredak države BiH i na temeljne…

Trojka i politika kompromisa: Ipak je sve u rukama Čovića i Dodika

Sudbina Bosne i Hercegovine, tačnije njenog puta u Evropsku uniju u rukama je Milorada Dodika, ali i Dragana Čovića. Trojka i njena politika kompromisa nisu urdoili plodom….

Emrić nakon Dodikovih tvrdnji da je s ‘trojkom’ dogovorio izbacivanje stranih sudija: Ne igrajte se sa državom

Državni zastupnik NES-a Jasmin Emrić u reakciji na tvrdnje Milorada Dodika da je ranije s Trojkom dogovorio izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda Bosne i Hercegovine  pita…

Vučević i Dačić na Dodikovom Saboru: Neke id tema su bile Dejton, Kosovo i velika Srbija

Lider SNS-a, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević obratio se danas na Saboru SNSD-a u Doboju. Sedmi Sabor SNSD se dešava u složenim okolnostima u RS, Bosni i…

Stevandić stao u odbranu Radoičića: Suprostavio se teroru nad Srbima rizikujući svoju glavu

Predsjednik NSRS-a Nenad Stevandić istakao je da se Milan Radoičić “suprotstavio teroru nad Srbima u svojoj zemlji i preuzeo odgovornost za to, te ocijenio da nije dobro osuđivati…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)