PORUKA IZ BANJE LUKE: “Jednu domovinu imam, borimo se sa srbijansko-ruskom reprezentacijom u RS-u”

“Istina je zapravo sljedeća: Meni je Bosna i Hercegovina domovina i država, Republika Srpska je za mene entitet”:

 

Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz srpskog naroda Vojin Mijatović iz Banja Luke šalje snažnu poruku. Važna je bitka za Predsjedništvo BiH, jer to je sukob dvioje ideologije. Poruku prenosimo u cijelosti.

“Iako naizgled nebitno izbor za člana Predsjedništva iz entiteta Republika Srpska je najveća ideološka bitka na predstojećim izborima.

Veliku nervozu je izazvala moja kandidatura i kod vladajućih i kod opozicionih, napadi su konstantni, vlast me naziva izdajnikom, izrodom, prodanom dušom, a opozicija me preko svojih pajaca optužuje da sam Dodikov, da igram za vlast, jer eto oni bi kao pobjedili da nije mene.

Istina je zapravo sljedeća: Meni je Bosna i Hercegovina domovina i država, Republika Srpska je za mene entitet, ja se zalažem za građansku državu i ista prava za svakog čovjeka u BiH, za mene je Srbija susjedna država, u Srebrenicu idem na obilježavanje genocida nad bošnjačkim narodom, a za mene Kardžić i Mladić su zločinci.

 

Njima je Bosna i Hercegovina nametnuta tvorevina, njima je Republika Srpska država, zalažu se samo za jedan narod, Srbija im je matica i domovina, u Srebrenicu ne idu i negiraju genocid, a Karadžić i Mladić su im heroji.

02. oktobra je najveća bitka upravo za ovu poziciju, sa jedne strane Srbijansko-ruske reprezentacije koju vode kandidat vlasti i kandidat opozicije i sa druge strane Bosansko hercegovačke reprezentacije koju vodi Vojin Mijatović 100% Srbin 101% Bosanac.

Idemo svi zajedno po pobjedu za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

A 2. oktobra ključna je utakmica između Srbije i Bosne i Hercegovine, svi na teren moramo pobjedit, jer mi branimo našu zemlju, a oni igraju za susjednu zemlju!”

 

(SB)

Related Posts

Milorad Dodik, borac za suverenu Bosnu i Hercegovinu?

Lider SNSD-a Milorad Dodik predlaže deklaraciju o suverenosti Bosne i Hercegovine, ali to uslovljava „odlaskom stranaca“. Analize pokazuju da se iza te inicijative krije pokušaj disolucije BiH….

ZNAČAJ DRŽAVNE IMOVINE: GARANCIJA OPSTOJNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Osim nekoliko odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Zakona o zabrani raspolaganja državnom imovinom nemamo niti jedan propis koji definiše ili štiti državnu imovinu. Više nego…

Milorad Dodik želi mirni razlaz, ali realniji su zatvor ili Rusija

Brojna su sebi poniženja dopustili trojkaši kako bi zadržali fotelje u državnim jaslama stečene zahvaljujući koaliciji s državnim neprijateljem broj 1.   Brojna su sebi poniženja dopustili…

NIŠTA OD MIRNOG RAZLAZA: Ramo Isak već vidi Milorada Dodika u zatvoru

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da će SNSD “kreirati sporazum o mirnom razlazu Federacije…

ŽELJKO KOMŠIĆ IMA PORUKU ZA DODIKA: “Da sam na Dodikovom mjestu ne bih se igrao”

Naime, Dodik je, nakon što je jednoglasno reizabran za predsjednika SNSD-a na sedmom Saboru stranke u Doboju, poručio ‘da će SNSD kreirati sporazum o mirnom razlazu Federacije…

Jasna poruka Bećirovića: ‘Dodik i njegovi saradnici što prije da odustanu od destruktivne politike

BiH se suočava sa najtežom krizom od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma do danas. Već treći mjesec traje brutalni napad na ustavni poredak države BiH i na temeljne…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)