ŠAROVIĆ ALARMIRAO JAVNOST: “Dodik je omča oko vrata i RS i Srbiji”

On je podsjetio da je Dodik Srbiju koristio samo kada mu je to odgovaralo u političkim manipulacijama, što i danas čini

Mirko Šarović, lider Srpske demokratske stranke (SDS), kaže da je zanimljivo kako su se ovih dana Milorad Dodik i njegovi trabanti pozivaju na Srbiju kako su oni ti koji su uspostavili najbolje moguće odnose sa našom maticom i predsjednikom Aleksandrom Vučićem, a svi znamo da je upravo Dodik omča oko vrata ne samo Republici Srpskoj nego i Srbiji.

“Zaboravni Dodik sve zasluge pripisuje sebi, navodeći da je on stvaralac Republike Srpske i da je on taj koji je spasio Republiku Srpsku i uspostavio najbolje odnose sa Srbijom…”, kaže Šarović i podsjeća da je on (Šarović) uspostavio i iskreno njegovao odnose sa Srbijom.

“Ima nas koji se dobro sjećaju tog vremena, kada je Dodik bio protiv Sporazuma o specijalnim i paralalenim vezama Repubike Srpske i Srbije, koji sam ja potpisao. Moj potpis stoji na tome i sve posle što je Dodik radio i potpisivao sa Srbijom je na osnovu tog sporazuma”, kazao je Mirko Šarović.

 

On je podsjetio da je Dodik Srbiju koristio samo kada mu je to odgovaralo u političkim manipulacijama, što i danas čini.

“Poznato je kako je Dodik često pravio razne otklone, pa i od Srbije, samo da bi opstao na vlasti, kao što i danas pokušava da rezultate Vučićeve vlasti i pomoći Srbije Republici Srpskoj pripoji sebi. Svi mi dobro vidimo da je Dodik kamen oko vrata i Republici Srpskoj i Srbiji, koja mora da se pravda pred svjetskom javnošću i ograđuje od njegovih budaleština”, kazao je Šarović.

Lider SDS navodi da su mu to prethodnih dana rekli i Dodikovi bliski saradnici, koji se žale da sve drži u svojim rukama i da u sunovrat vuče i Republiku Srpsku i narod.

“To su uvidjeli ne samo mi iz opozicije, nego i Dodikovi saradnici. Politika se ne vodi stavljajući svima šiljak u oko… Politika je stvar kompromisa i razuma, a ne prevara i manipulacija kako to Dodik radi”, kazao je Šarović.

 

 

“Ono u čemu ste pokazali umijeće jeste da privatizujete Republiku Srpsku, da rasprodate u bescijenje javne resurse i da tražite zajmove kako bi održavali likvidnost budžeta. To mora prestati i zato je dobro što ja narod konačno uvidio o čemu se radi i što će narodu u oktobru da odluči u kakvoj Republiku Srpsku želi da živi u ovoj kakvu vi nudite ili onu koju mi nudimo a to je mir i stabilnost, uspostavljanje normalnih odnosa sa svima, koji to budu željeli, i omogućavanje investitorima a ne prevarantima da ovdje grade i privređuju.

“Uzećemo recept iz Srbije i vodićemo takvu poliitku i graditi odnose na zdravim osnovama, a ne da budemo teret Srbiji, kao što smo sada”, kazao je Šarović i podsjetio Dodika da je bio pravi lider, kako se predstavlja, riječi Aleksandra Vučića bi ga bar malo otrijeznile kada je rekao – da se čudi kako Republika Srpska isplaćuje penzije i plate.

Mene bi bila sramota da sam bio na nekoj funkciji, nakon tih riječi, jer Republika Srpska nije siromašna i može da obezbijedi bolji život za svoj narod. I mi ćemo to uraditi. Vi ste za ovih 16 godina kamen temeljaca postavili da je teško sve pobrojati i obećavali kule i gradove, ali od toga nije bilo ništa. Ni jednu fabriku za 16 godina niste otvorili, izgradili ste nešto naskupljih kilometara auto-puteva…a milijarde i milijarde ste potrošili”, kazao je Šarović.

Kada dođemo na vlast, a doćemo to je sada već izvjesno, napravićemo inventuru rada Dodikove vlasti i pokušati da ispravimo brljotine koje ostavljaju iza sebe i u ekonomskom i političkom smislu. Sve ćemo učiniti da narod bolje živi i da uživa plodove svog rada. Imamo programe i za poljoprivrednike, i za privrednike, i za mlade i za starije. Republika Srpska ima resurse i stavićemo ih u funkciju za dobro svih, a ne samo pojedinaca kako to čini ova vlast”, kazao je Mirko Šarović.

 

(SB)

Related Posts

ŽELJKO KOMŠIĆ IMA PORUKU ZA DODIKA: “Da sam na Dodikovom mjestu ne bih se igrao”

Naime, Dodik je, nakon što je jednoglasno reizabran za predsjednika SNSD-a na sedmom Saboru stranke u Doboju, poručio ‘da će SNSD kreirati sporazum o mirnom razlazu Federacije…

Jasna poruka Bećirovića: ‘Dodik i njegovi saradnici što prije da odustanu od destruktivne politike

BiH se suočava sa najtežom krizom od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma do danas. Već treći mjesec traje brutalni napad na ustavni poredak države BiH i na temeljne…

Trojka i politika kompromisa: Ipak je sve u rukama Čovića i Dodika

Sudbina Bosne i Hercegovine, tačnije njenog puta u Evropsku uniju u rukama je Milorada Dodika, ali i Dragana Čovića. Trojka i njena politika kompromisa nisu urdoili plodom….

Emrić nakon Dodikovih tvrdnji da je s ‘trojkom’ dogovorio izbacivanje stranih sudija: Ne igrajte se sa državom

Državni zastupnik NES-a Jasmin Emrić u reakciji na tvrdnje Milorada Dodika da je ranije s Trojkom dogovorio izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda Bosne i Hercegovine  pita…

Vučević i Dačić na Dodikovom Saboru: Neke id tema su bile Dejton, Kosovo i velika Srbija

Lider SNS-a, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević obratio se danas na Saboru SNSD-a u Doboju. Sedmi Sabor SNSD se dešava u složenim okolnostima u RS, Bosni i…

Stevandić stao u odbranu Radoičića: Suprostavio se teroru nad Srbima rizikujući svoju glavu

Predsjednik NSRS-a Nenad Stevandić istakao je da se Milan Radoičić “suprotstavio teroru nad Srbima u svojoj zemlji i preuzeo odgovornost za to, te ocijenio da nije dobro osuđivati…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)