KO O ČEMU, KRIŠTO O NARODU: “Jedino hrvatski narod mora birati hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine

U nastavku posjete stranačkim odborima po BiH, uz kandidatkinju Krišto, predsjednika Čovića te dužnosnike HDZ-a BiH izvršne i zakonodavne vlasti, danas su u Jablanici bili kandidati i nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Darijana Filipović, nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH Vlatka Martinović i nositelj liste za Skupštinu HNŽ-a Slaven Zeljko, koji su se obratili predstavljajući program za Opće izbore u BiH.

Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović danas su održali sastanak s članovima Općinskog odbora HDZ-a BiH Jablanica.

Sastanak je otvorio Ivan Rogić predsjednik Općinskog odbora Jablanica govoreći o planu i aktivnostima izbornog stožera za predstojeće Opće izbore u BiH.

„Osnažiti položaj Hrvata u Jablanici, ali raditi i na stvaranju uvjeta za ostanak i povratak naših žitelja“, istaknuo je Rogić kao glavni prioritet.

U nastavku posjete stranačkim odborima po BiH, uz kandidatkinju Krišto, predsjednika Čovića te dužnosnike HDZ-a BiH izvršne i zakonodavne vlasti, danas su u Jablanici bili kandidati i nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Darijana Filipović, nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH Vlatka Martinović i nositelj liste za Skupštinu HNŽ-a Slaven Zeljko, koji su se obratili predstavljajući program za Opće izbore u BiH.

„Danas imamo priliku razgovarati o važnim temama, prije svega poziciji i položaju hrvatskog naroda u BiH. HDZ BiH i u ove izbore ulazi s ozbiljnim Programom, žalosti činjenica da i u ovaj izborni ciklus idemo s istim izbornim pravilima, kad su u pitanju izbor izaslanika za domove naroda ali i za izbor hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Hrvatski narodni sabor BiH kandidirao je jednog kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, a na taj način poslao poruku svima koji vide i promišljaju budućnost Bosne i Hercegovina jedan drugi način“, kazala je Borjana Krišto.

 

Šaljemo poruku da jedino hrvatski narod treba i mora birati hrvatskog člana Predsjedništva BiH, odnosno ne samo u Predsjedništvu, nego i u svim zakonodavnim tijelima svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini, gdje se štite kolektivna prava“, istaknula je Krišto.

Krišto je govorila i o pet glavnih tema Programa, ističući snagu HDZ-a BiH i zajedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH, te je izrazila uvjerenje kako će Hrvati imati svoje legitimne političke predstavnike i zaštiti i ostvariti ustavnu jednakopravnost u BiH.

„Europske i euroatlantske integracije naš su vanjskopolitički cilj, koje predstavljaju napredak za cijelu zemlju, te su vrsta garanta mira i stabilnosti Bosne i Hercegovine“, zaključila je Borjana Krišto.

Predsjednik Čović je govorio o aktivnoj kampanji na terenu, koja je pozitivna, i takva će ostati do kraja, unatoč, raznim nastojanima i vanjskim utjecajima.

“HDZ BiH i stranke članice Hrvatskog narodnog sabora ozbiljno su se pripremili za ovu kampanju te smo i vama puna podrška u logističkom i svakom drugom smislu. Uz dobru organizaciju, prezentirane aktivnosti na terenu, sigurni smo i u odličan rezultat”, poručio je predsjednik Dragan Čović.

 

(SB)

Related Posts

ŽELJKO KOMŠIĆ IMA PORUKU ZA DODIKA: “Da sam na Dodikovom mjestu ne bih se igrao”

Naime, Dodik je, nakon što je jednoglasno reizabran za predsjednika SNSD-a na sedmom Saboru stranke u Doboju, poručio ‘da će SNSD kreirati sporazum o mirnom razlazu Federacije…

Jasna poruka Bećirovića: ‘Dodik i njegovi saradnici što prije da odustanu od destruktivne politike

BiH se suočava sa najtežom krizom od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma do danas. Već treći mjesec traje brutalni napad na ustavni poredak države BiH i na temeljne…

Trojka i politika kompromisa: Ipak je sve u rukama Čovića i Dodika

Sudbina Bosne i Hercegovine, tačnije njenog puta u Evropsku uniju u rukama je Milorada Dodika, ali i Dragana Čovića. Trojka i njena politika kompromisa nisu urdoili plodom….

Emrić nakon Dodikovih tvrdnji da je s ‘trojkom’ dogovorio izbacivanje stranih sudija: Ne igrajte se sa državom

Državni zastupnik NES-a Jasmin Emrić u reakciji na tvrdnje Milorada Dodika da je ranije s Trojkom dogovorio izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda Bosne i Hercegovine  pita…

Vučević i Dačić na Dodikovom Saboru: Neke id tema su bile Dejton, Kosovo i velika Srbija

Lider SNS-a, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević obratio se danas na Saboru SNSD-a u Doboju. Sedmi Sabor SNSD se dešava u složenim okolnostima u RS, Bosni i…

Stevandić stao u odbranu Radoičića: Suprostavio se teroru nad Srbima rizikujući svoju glavu

Predsjednik NSRS-a Nenad Stevandić istakao je da se Milan Radoičić “suprotstavio teroru nad Srbima u svojoj zemlji i preuzeo odgovornost za to, te ocijenio da nije dobro osuđivati…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)