UHAPŠEN HRVATSKI PODUZETNIK KRISTIAN KREZIĆ: Sa Dodikom planirao je farmaceutski biznis

Kristijan Krezić je proteklih godina u domaćim medijima spominjan kao jedan od bliskih saradnika Milorada Dodika, preko koga je imao veliki uticaj u Vladi RS-a

 

Kristijan Krezić, kontroverzni hrvatski biznismen i nesuđeni kralj marihuane, poznat po nizu propalih projekata u Hrvatskoj, ali i u Republici Srpskoj, uhapšen je nedavno u Šibeniku, saznaje portal Istinito.

Hrvatski MUP odbio je da potvrdi informacije o hapšenju Krezića, pozivajući se na Zakon o zaštiti ličnih podataka, navodeći da u ovom slučaju “ne postoji javni interes”. Iako MUP Hrvatske zvanično nije potvrdio hapšenje Krezića, nije ga ni demantovao.

Kristijan Krezić je proteklih godina u domaćim medijima spominjan kao jedan od bliskih saradnika Milorada Dodika, preko koga je imao veliki uticaj u Vladi Republike Srpske. Donedavno je njegov džip mercedes G klase često viđan ispred Administrativnog centra Vlade RS, gdje se nalazi i kabinet člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Navodno je sa Dodikom dogovarao i pokretanje velikog biznisa u farmaceutskoj industriji koji podrazumijeva i proizvodnju marihuane u medicinske svrhe.

Upućeni navode da se, dok je boravio u Banjaluci, domaćim i stranim biznismenima predstavljao kao posrednik u komunikaciji sa Vladom Republike Srpske, a neki čak tvrde i da je želio doći na čelo Direkcije za investicije RS, obećavajući milijarde stranih investicija.

Mnogi mediji Kristijana Krezića dovode u vezu sa obavještajnim agencijama Hrvatske, pa se može zaključiti otkud i tajnovitost u vezi sa njegovim hapšenjem.

Poslovi Kristijana Krezića u posljednjih nekoliko godina granaju se od Švicarske i Njemačke preko Hrvatske do Republike Srpske. Krezić se predstavljao kao biznismen sa velikim idejama i projektima, ali je za sobom uglavnom ostavljao dugove i nedovršene projekte.

Krezić je u Koprivnici u Hrvatskoj najavio investicije u biznis sa farmaceutskim preparatima na bazi indijske konoplje vrijedne oko 200 miliona eura, ali je taj biznis ubrzo propao.

U posljednje dvije godine često je viđan u Banjaluci, koja mu je bila utočište od sudskog progona. Osnovao je desetak preduzeća iza kojih su ostali dugovi prema državi i radnicima.

Komisija za hartije od vrijednosti (KHoV) Republike Srpske njegovom Društvu za upravljanje investicionim fondovima “Strategic Investment” oduzela je dozvolu za rad i prije nego što je započelo bilo kakav posao.

Biznis sa fondovima samo je jedan od mnogih neuspješnih projekata koje je Krezić započeo u Republici Srpskoj nakon što je slično pokušao i u Hrvatskoj.

(SB)

Related Posts

ŽELJKO KOMŠIĆ IMA PORUKU ZA DODIKA: “Da sam na Dodikovom mjestu ne bih se igrao”

Naime, Dodik je, nakon što je jednoglasno reizabran za predsjednika SNSD-a na sedmom Saboru stranke u Doboju, poručio ‘da će SNSD kreirati sporazum o mirnom razlazu Federacije…

Jasna poruka Bećirovića: ‘Dodik i njegovi saradnici što prije da odustanu od destruktivne politike

BiH se suočava sa najtežom krizom od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma do danas. Već treći mjesec traje brutalni napad na ustavni poredak države BiH i na temeljne…

Trojka i politika kompromisa: Ipak je sve u rukama Čovića i Dodika

Sudbina Bosne i Hercegovine, tačnije njenog puta u Evropsku uniju u rukama je Milorada Dodika, ali i Dragana Čovića. Trojka i njena politika kompromisa nisu urdoili plodom….

Emrić nakon Dodikovih tvrdnji da je s ‘trojkom’ dogovorio izbacivanje stranih sudija: Ne igrajte se sa državom

Državni zastupnik NES-a Jasmin Emrić u reakciji na tvrdnje Milorada Dodika da je ranije s Trojkom dogovorio izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda Bosne i Hercegovine  pita…

Vučević i Dačić na Dodikovom Saboru: Neke id tema su bile Dejton, Kosovo i velika Srbija

Lider SNS-a, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević obratio se danas na Saboru SNSD-a u Doboju. Sedmi Sabor SNSD se dešava u složenim okolnostima u RS, Bosni i…

Stevandić stao u odbranu Radoičića: Suprostavio se teroru nad Srbima rizikujući svoju glavu

Predsjednik NSRS-a Nenad Stevandić istakao je da se Milan Radoičić “suprotstavio teroru nad Srbima u svojoj zemlji i preuzeo odgovornost za to, te ocijenio da nije dobro osuđivati…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)