Koji scenarij slijedi ako se odigra meč Rusija – BiH

Ukoliko naša fudbalska reprezentacija odigra zakazanu, novembarsku prijateljsku utakmicu sa Rusijom, Nogometni savez Bosne i Hercegovine će biti sankcionisan od strane UEFA-e, saznaje portal “Avaza”.

Slijedi paket mjera

 

– Suspenzija će se odnositi na predstojeća UEFA takmičenja, kao i finansijske pomoći – praktično isključenje iz svih programa UEFA-e, javlja naš izvor, koji je blizak čelnicima kuće evropskog fudbala. A i sam s vremena na vrijeme učestvuje u raznim projektima FIFA-e i UEFA-e.

Na konstataciju da jučer je iz NSBiH „procurio“ papir u kojem piše da UEFA nema ništa protiv odigravanja prijateljske utakmice u Sankt Peterburgu, naš sagovornik dodaje:

– Iz UEFA-e su odgovorili da prijateljske utakmice nisu u njihovoj nadležnosti… Međutim, poslije dolaze sankcije. Moguće, u takmičenjima koja organizuje UEFA, na osnovu političkih odluka Evropske unije kojima su podložni svi organi, ne samo sportski. Prema tome, ako se odigra prijateljska utakmica Rusija – BiH, UEFA će na stolu imati paket mjera protiv NSBiH.

To je otprilike ovako – Evropa, SAD i još neki su uveli sankcije Rusiji, a još razgovaraju sa Rusima. Međutim, Rusije nema u evropskim takmičenjima. Tako je otprlike i u slučaju novembarske utakmice: Vi možete igrati, a poslije se vidimo.

Isto kao što su isključili ruske klubove i reprezentativne selekcije iz evropskih takmičenja, tako će biti i sa bh. klubovima i državnim timovima, uz finansijske kazne. Ipak, mislim da će čelnici NSBiH poništiti odluku o odigravanju utakmice u Rusiji.

S nekim stvarima se ne treba “igrati”
U tom pravcu ide i današnja izjava člana Izvršnog odbora i Komiteta za hitnost NSBiH Fuada Čolpe, koji je u petak glasao za odigravanje utakmice u Rusiji.

– S nekim stvarima se ne treba “igrati” – zaključio je naš izvor, koji je inače poznati fudbalski stručnjak.

Avaz.ba

Related Posts

SARAJEVO TRN U OKU: Poruka Dodika iz Mađarske je nastavak laži

Budimpešti je svečano otvorena manifestacija “Srpski dani”, ali niti ta kulturna manifestacija nije prošla bez skandala u režiji Milorada Dodika. Manifestaciju je svečano otvorio predsjednik bh. entiteta…

Milorad Dodik, borac za suverenu Bosnu i Hercegovinu?

Lider SNSD-a Milorad Dodik predlaže deklaraciju o suverenosti Bosne i Hercegovine, ali to uslovljava „odlaskom stranaca“. Analize pokazuju da se iza te inicijative krije pokušaj disolucije BiH….

ZNAČAJ DRŽAVNE IMOVINE: GARANCIJA OPSTOJNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Osim nekoliko odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Zakona o zabrani raspolaganja državnom imovinom nemamo niti jedan propis koji definiše ili štiti državnu imovinu. Više nego…

Milorad Dodik želi mirni razlaz, ali realniji su zatvor ili Rusija

Brojna su sebi poniženja dopustili trojkaši kako bi zadržali fotelje u državnim jaslama stečene zahvaljujući koaliciji s državnim neprijateljem broj 1.   Brojna su sebi poniženja dopustili…

NIŠTA OD MIRNOG RAZLAZA: Ramo Isak već vidi Milorada Dodika u zatvoru

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da će SNSD “kreirati sporazum o mirnom razlazu Federacije…

ŽELJKO KOMŠIĆ IMA PORUKU ZA DODIKA: “Da sam na Dodikovom mjestu ne bih se igrao”

Naime, Dodik je, nakon što je jednoglasno reizabran za predsjednika SNSD-a na sedmom Saboru stranke u Doboju, poručio ‘da će SNSD kreirati sporazum o mirnom razlazu Federacije…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)