POLJUBAC DODIKA I MILANOVIĆA: Konstitutivnost neće biti plod ljubavi preko leđa Bosne i Hercegovine

Ne prija svima u RS što se predsjednik Hrvatske ljubi sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom. Velika ljubav nije izrodila planirano pometanje konstitutivnosti u zajedničku deklaraciju pripremanu sa Slovenijom. Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović su svima pružili ruku, ali se nisu dali precariti.

Podrška odbijanju stiže iz Banja Luke od Edina Osmančevića koji nakon godina provedenih van BiH sanja da se vrati kućii ima jednaka prava sa predstavnicima većinskog naroda.Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Predlažem predsjedniku Republike Hrvatske da u Ustav države Hrvatske uvede sljedeće; “Legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda na svim niovima vlasti u Hrvatskoj ključno je za stabilnost države, kao i iskrena predanost svih političkih lidera procesu izbornih reformi u punoj saglasnosti s EU standardima”.

 

U Republici Hrvatskoj zive i Srbi i Bosnjaci i drugi narodi i narodnosti . Prisjetimo se samo koliko ih je zivjelo prije rata u Hrvatskoj 1991 god.

Podržavam državnički stav Džaferovića i Komšića koji su odbili prijedlog Inicijatora današnje Deklaracije Brdo-Brijuni, predsjednika Slovenije i Hrvatske Borut Pahora i Zoran Milanović deklaracije.

BiH treba normalni građanski ustav gdje će svaki građanin biti ravnopravan na svakom pedlju zemlje! To je naša država koja ima svoj vjekovni kontinuitet i svako onaj ko je ne doživljava kao svoju državu NE može dovoditi u pitanje njenu opstojnost!

Iza “ legalnih predstavnika” krije se zamka susjednih država i petokolonaša čiji je cilj podjela države i secesija BiH susjednim državama! Nikad na to nećemo pristati!

 

(Ljudski.ba)

 

Related Posts

Milorad Dodik, borac za suverenu Bosnu i Hercegovinu?

Lider SNSD-a Milorad Dodik predlaže deklaraciju o suverenosti Bosne i Hercegovine, ali to uslovljava „odlaskom stranaca“. Analize pokazuju da se iza te inicijative krije pokušaj disolucije BiH….

ZNAČAJ DRŽAVNE IMOVINE: GARANCIJA OPSTOJNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Osim nekoliko odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Zakona o zabrani raspolaganja državnom imovinom nemamo niti jedan propis koji definiše ili štiti državnu imovinu. Više nego…

Milorad Dodik želi mirni razlaz, ali realniji su zatvor ili Rusija

Brojna su sebi poniženja dopustili trojkaši kako bi zadržali fotelje u državnim jaslama stečene zahvaljujući koaliciji s državnim neprijateljem broj 1.   Brojna su sebi poniženja dopustili…

NIŠTA OD MIRNOG RAZLAZA: Ramo Isak već vidi Milorada Dodika u zatvoru

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da će SNSD “kreirati sporazum o mirnom razlazu Federacije…

ŽELJKO KOMŠIĆ IMA PORUKU ZA DODIKA: “Da sam na Dodikovom mjestu ne bih se igrao”

Naime, Dodik je, nakon što je jednoglasno reizabran za predsjednika SNSD-a na sedmom Saboru stranke u Doboju, poručio ‘da će SNSD kreirati sporazum o mirnom razlazu Federacije…

Jasna poruka Bećirovića: ‘Dodik i njegovi saradnici što prije da odustanu od destruktivne politike

BiH se suočava sa najtežom krizom od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma do danas. Već treći mjesec traje brutalni napad na ustavni poredak države BiH i na temeljne…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)