UMRI MUŠKI: Lagumdžija ponovo uhvaćen u laži, možemo li vjerovati hadžiji-komunisti

Zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Nihad Čolpa branio je stavove stranačkog šefa Zlatka Lagumdžiju optužujući Vojina Mijatovića, kandidata SDP-a BiH za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske

Čolpi je neprihvatljivo da Mijatović iznosi optužbe na račun lidera koalicije SDBIH Socijaldemokrate Zeleni pokret Zlatka Lagumdžije.

Mijatović tvrdi da je na sceni “napad na zemlje zapadnog svijeta koji su prijatelj BiH”.

“Dio SDP-a, SDA, DF, zajedno sa Miloradom Dodikom provodi politiku protiv Zapada”, kazao je Čolpa i dodao da je dio SDP-a BiH o kojem govori okupljen oko Vojina Mijatovića.

O Mijatoviću, Čolpa kaže da je trebao povući kandidaturu.

“On neće povući svoju kandidaturu jer on ima obavezu prema Miloradu Dodiku“, kazao je Čolpa hvaleći lik i djelo novog političkog oca Zlatka Lagumdžije.

No, upravo je Zlatko Lagumdžija, povratnik u djelo na političkoj sceni BiH iznio teške optužbe protiv Mijatovića, nazvavši ga Dodikovim čovjekom.

 

Lagumdžija je nakon montiranih optužbi od strane Dodikovih medija i bljuvotina i izmišljotina koje je u javnost iznio tobožnji opozicionar Nebojša Vukanović stao u red onih kojima smeta protukandidat Željki Cvijanović (SNSD) i Mirku Šarovću (SDS).

Mijatović smeta i zato što javno ističe da je prije svega Bosanac i Hercegovac a tek onda Srbin te kako će se boriti da svaki građanin na teritoriji BiH ima jednaka prava što danas nije slučaj.

Lagumdžija, inače poznat i kao grobar socijaldemokratije u BiH, političar opterećen brojnim kriminalnim aferama, od kojih se valja prisjetiti najpoznatije pod nazivom „Reket“ izrekao je brojne neistine na račun Vojina Mijatovića.

Bivši šef SDP-a BiH Lagumdžija u Mijatovićevom Pokretu za Državu vidi konkurenciju glasačkog tijela na lijevom spektru, pa se i u tome može tražiti razlog za učestale i bjesomučne napade.

Zanimljivo je kako Lagumdžija tvrdi da iza Mijatovićeve kandidature stoji Dodik, no grafika koju objavljuje Ljudski.ba demantira bivšeg predsjednika SDP-a BiH.

Lagumdžija, i njegov novi posilni Nihad Čolpa obmanjuju javnost. Grafika koju objavljujemo dokazuje kako su Lagumdžija i Čolpa u Republici Srpskoj u koaliciji preko SD-a sa Pokretom za Državu Vojina Mijatovića, dok istovremeno tvrde kako je Mijatović Dodikov čovjek.  Da stvar bude gora po bivšeg šefa SDP-a i Nihada Čolpu, u koaliciji su i sa SDA i Demokratskom frontom u RS-u, stranke koje je etiketirao upravo Čolpa u pokušaju odbrane Lagumdžije

 

No, kako vjerovati Lagumdžiji kada se zna za sve njegove skandale i nepodopštine.

Naime, portal “Slobodna Bosna” prvi je objavio do tada nepoznate forografije, stare sada već 10 godina, sa hadžiluka tadašnjeg ministra vanjskih poslova u Mekki! Zapravo, ne radi se o “pravom” hadžu, koji se održava tokom hadžijskog Bajrama, nego o Umri, ili kako se u narodu voli reći “malom Hadžu”, koja se obavlja u drugom periodu godine. Prema saznanjima “SB” Lagumdžija je ovu dužnost obavio u augustu 2012 godine kada je boravio u službenoj posjeti Saudijskoj Arabiji gdje je prisustvovao vanrednom summitu Organizacije islamskih zemalja (OIC).

Lagumdžija je, kako se može vidjeti sa fotografije, (mali) hadž obavio uz prisustvo svog ličnog osiguranja, ali i saudijskih policajaca, što ovom vjerskom događaju daje službeno-diplomatski karakter.

Za ovo Lagumdžijino putovanje u Saudijsku Arabiju u to vrijeme vezivao se i jedan ozbiljan skandal: Lagumdžija je sa suradnicima na summit OIC-a putovao privatnim avionom u vlasništvo Fahrudina Radončića, a let je plaćen državnim novcem.

U novijoj povijesti hodočašća muslimanskih vjernika iz BiH na hodočašće u Saudijsku Arabiju bila su poznata dva izvora financiranja: privatni, osobni “iz svog džepa” i drugi, kada je, pogotovo tokom rata u BiH, putovanje na haddž plaćala vlast Saudijske Arabije.

Koliko je poznato, Zlatko Lagumdžija je vjerovatno jedini čovjek koji je svetu muslimansku dužnost obavio na treći, do sada nepoznat način: novcima poreskih obveznika Bosne i Hercegovine!?

Zlatko Lagumdžija – hadžija ili komunista, pitanje je sad!

(ljudski.ba)

Related Posts

LENDO: NASTAVLJA SE PRAKSA VRIJEĐANJA I OMALOVAŽAVANJA BOŠNJAČKOG NARODA U FEDERACIJI BIH

Posljednje imenovanje osobe koja je presuđivala logorašima u Žepču na poziciju savjetnika u Vladi Zeničko-dobojskog kantona pokazuje da se nastavlja praksa vrijeđanja i omalovažavanja bošnjačkog naroda u…

Džeko među najboljim na svijetu: Ostavio iza sebe Kanea, Rooneyja, Higuaina i mnoge druge

Specijalizirani fudbalski portal Transfermarkt objavio je zanimljivu listu najboljih strijelaca u 21. vijeku Parametri koji su korišteni za kreiranje liste najboljih strijelaca ovog vijeka su golovi u…

U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI POGINULA DJEVOJKA IZ ZENICE: OGLASILA SE POLICIJA

Na magistralnom putu u mjestu Polje, općina Busovača, jutros u 5, 45 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradala ženska osoba inicijala B.N. (1988)…

Za savjetnika u Vladi ZDK imenovan Marijan Jukić koji je presuđivao logorašima u Žepču, reagirao Refik Lendo

Posljednje imenovanje osobe koja je presuđivala logorašima u Žepču na poziciju savjetnika u Vladi Zeničko-dobojskog kantona pokazuje da se nastavlja praksa vrijeđanja i omalovažavanja bošnjačkog naroda u…

AMERIČKI AMBASADOR ISTOG MIŠLJENJA KAO I BAKIR IZETBEGOVIĆ: BUDUĆNOST BIH JE U DOBRIM RUKAMA

Sjećate li se izjave Bakira Izatbegovića, predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA), koji je tokom gostovanja u Ramazanskom programu Hayat TV-a kazao „..I dokle god su pune džamije…

Postoji li skriveni scenario: Hoće li stranci smijeniti Milorada Dodika

Ono što je pogoršalo poziciju Milorada Dodika među određenim međunarodnim krugovima jeste njegovo vrlo jasno stavljanje na stranu Rusije Nakon što se u nekoliko navrata u javnosti…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)