DODIK VEČERAS NA TRIBINI OBEĆAO SVOJIM BIRAČIMA: “Sutra se nalazim sa Putinom, završićemo ono što smo dogovorili…”

Ja sam čovjek mira, ja nisam čovjek rata, nikada neću dozvoliti da ovaj narod uđe u sukob. Uvijek ću naći načina da to izbjegnem i neće se to desiti”, rekao je Milorad Dodik

 

rekao je da je politika SNSD-a donijela mnogo toga dobrog u Šamac, ukazujući da će u blizini biti i auto-put, koji će doprinijeti razvoju privrede i lakšoj komunikaciji sa Banjalukom i Beogradom.

Dodik je napomenuo da je auto-put stigao do Doboja, kao i od Rače prema Bijeljini, te izrazio uvjerenje da će u naredne četiri godine biti završena kompletna trasa od Doboja do Rače i da ćemo imati poveznicu auto-putem do Beograda.

Doći će i gasovod koji pokušavamo da ojačamo. Sutra odlazim za Moskvu i prekosutra ću da vidim /ruskog predsjednika Vladimira/ Putina.Završićemo ono što smo dogovorili. U svim velikim planovima su i opština Šamac i njeni ljudi”, rekao je Dodik.

On je istakao da je veoma važno očuvati stabilnost i da je pristup SNSD-a znači očuvati mir.

Ja sam čovjek mira, ja nisam čovjek rata, nikada neću dozvoliti da ovaj narod uđe u sukob. Uvijek ću naći načina da to izbjegnem i neće se to desiti”, rekao je Dodik.

Dodik je naveo da je u Šamcu bio i kada je bilo lako i kada je bilo teško, kada su bile poplave, ističući da je za sanaciju uloženo 35 miliona.

Kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da SNSD ne traži tuđe, nego čuva nadležnosti Republike Srpske, koju želi da jača, da u njoj nastave da rastu plate, penzije, podsticaji u poljoprivredi, socijalna davanja, borački dodatak, kao i pronatalitetne mjere.

Cvijanovićeva je na predizbornoj tribini u Šamcu rekla da je ponosna na činjenicu što je SNSD inicirao isplatu naknade od 750 KM za nezaposlene majke četvoro i više djece. Ona je istakla da od snage SNSD-a zavisi snaga Republike Srpske, kojoj u ovim teškim vremenima treba čvrsta ruka za vođenje, a to je Milorad Dodik.

Predizbornu SNSD je održao i u Modriči. Na ovom skupu Dodik je rekao je da je prioritet da se očuva mir i stabilnost, pogotovo u izazovnom vremenu koje dolazi kada je potrebna energetska stabilnost.

“Treba da imamo dovoljno hrane i energije i da se bavimo tim pitanjima, kao i političkim pitanjima koje će nametati različiti faktori iz BiH i regiona. Treba će ostati dosledan u poštovanju svih naših politiučkih vrednosti”, istakao je Dodik i dodao da bilo ko ko ne radi u interesu RS neće biti dio njihovog tima.

Dodik je rekao novinarima prije predizbornog skupa da je SNSD u Modriči ostvario značajne rezultate i da skoro da nema dijela opštine da ova stranka nije ostavila svoj pečat.

On je rekao da je Modriča opština u kojoj SNSD ima emociju, koja je izgrađena još dok je u ovoj opštini poslove vodio pokojni predsjednik RS Milan Jelić. Dodik je rekao da će prioritet, kada bude izabran na funkciju predsjednika RS, biti mir i stabilnost, prije svega energetska, a neće izostati ni politička pitanja jer će ih nametati različiti faktori iz BiH i regiona.

Pokušaćemo u svakoj opštini da uradimo nešto i kao predsjednik neću dozvoliti da bilo ko, ko ne radi za interes RS, bude dio našeg tima”, rekao je Dodik

Na tribini u Modriči predstavljeni su i kandidati za Predstavnički dom parlamentarne skupštine BiH i narodnu skupštinu RS iz izborne jedinice 4 Jovan Mišić, kandidat za Predstavnički dom parlamentarne skupštine BiH rekao je “Naš cilj je da Modriča napreduje. Mi nemamo vremena da Modriča gubi vreme i da se vraća 20 godina u nazad”.

Kandidat SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne Jedinice dva Obren Petrović pozvao je prisutne da glasaju za kandidate SNSD-a, te Dodika i Cvijanovićevu.

“Ovo je jedinstvena prilika da glasamo za odbranu RS, da glasamo za jaku ličnost, a to je Milorad Dodik, koji će RS voditi pravedno i pošteno u narednom periodu”, rekao je Petrović.

On očekuje da će narod biti biti jedinstven i složan i da će, zajedno sa Željkom Cvijanović u Sarajevu braniti interese RS.

Ništa na uštrb Federacije BiH, ali ćemo u Sarajevu braniti interese svih građana RS. Mi pozivamo druge političke partije, kao što smo i u prethodnom periodu pozivali, da zajednički branimo Republiku”, rekao je Petrović. Kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini RS iz Izborne jedinice šest Stojan Marinković pozvao je građane da izađu na izbore i daju svoj glas listi SNSD-a, kandidatima za inokosne funkcije – Cvijanovićevu i Dodika

 

(SB)

Related Posts

LENDO: NASTAVLJA SE PRAKSA VRIJEĐANJA I OMALOVAŽAVANJA BOŠNJAČKOG NARODA U FEDERACIJI BIH

Posljednje imenovanje osobe koja je presuđivala logorašima u Žepču na poziciju savjetnika u Vladi Zeničko-dobojskog kantona pokazuje da se nastavlja praksa vrijeđanja i omalovažavanja bošnjačkog naroda u…

Džeko među najboljim na svijetu: Ostavio iza sebe Kanea, Rooneyja, Higuaina i mnoge druge

Specijalizirani fudbalski portal Transfermarkt objavio je zanimljivu listu najboljih strijelaca u 21. vijeku Parametri koji su korišteni za kreiranje liste najboljih strijelaca ovog vijeka su golovi u…

U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI POGINULA DJEVOJKA IZ ZENICE: OGLASILA SE POLICIJA

Na magistralnom putu u mjestu Polje, općina Busovača, jutros u 5, 45 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradala ženska osoba inicijala B.N. (1988)…

Za savjetnika u Vladi ZDK imenovan Marijan Jukić koji je presuđivao logorašima u Žepču, reagirao Refik Lendo

Posljednje imenovanje osobe koja je presuđivala logorašima u Žepču na poziciju savjetnika u Vladi Zeničko-dobojskog kantona pokazuje da se nastavlja praksa vrijeđanja i omalovažavanja bošnjačkog naroda u…

AMERIČKI AMBASADOR ISTOG MIŠLJENJA KAO I BAKIR IZETBEGOVIĆ: BUDUĆNOST BIH JE U DOBRIM RUKAMA

Sjećate li se izjave Bakira Izatbegovića, predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA), koji je tokom gostovanja u Ramazanskom programu Hayat TV-a kazao „..I dokle god su pune džamije…

Postoji li skriveni scenario: Hoće li stranci smijeniti Milorada Dodika

Ono što je pogoršalo poziciju Milorada Dodika među određenim međunarodnim krugovima jeste njegovo vrlo jasno stavljanje na stranu Rusije Nakon što se u nekoliko navrata u javnosti…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)