Bakir IZETBEGOVIĆ SA GRADSKOG TRGA U BIHAĆU: “SDA će pružiti ruku svima da napravimo snažan probosanski front

Retrogradne politike u BiH, ali i susjedi će, kazao je Izetbegović, sigurno naučiti riječ „poštovanje

Na Gradskom trgu u Bihaću održan je centralni predizborni skup Gradske organizacije Stranke demokratske akcije Bihać, na kojem su predstavljeni kandidati SDA sa područja Unsko-sanskog kantona za sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini.

Na skupu se, pred nekoliko hiljada simpatizera i građana, obratio predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, koji je u uvodu obraćanja podsjetio da je u proteklom periodu obišao cijelu BiH, te da sve ukazuje na veliku pobjedu SDA.

“Treba biti sa našim narodom, našim dobrim narodom, kojeg zbunjuju, kojem lažu, kojeg pokušavaju podijeliti i podjelama oslabiti. Ova Stranka je pomogla Bošnjacima da isprave kičmu kada je bilo najteže. Bošnjaci su se u krvi ispravili i nećemo nikada dopustiti da nam saviju kičmu. Neće zbuniti Bošnjake i neće nas posvađati međusobno”, poručio je Bakir Izetbegović.

Retrogradne politike u BiH, ali i susjedi će, kazao je Izetbegović, sigurno naučiti riječ „poštovanje“.

“Poštovat će Ustav i zakone BiH, poštovat će Bošnjake i sve ono što čini naš identet. Susjedi će poštovati naš suverenitet i teritorijalni integritet BiH”, izjavio je Bakir Izetbegović.

 

Podsjetio je Izetbegović na početak tekućeg mandata, kada je, uprkos opstrukcijama predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, aktiviran Akcioni plan za članstvo u NATO, čime je nastavljen put naše zemlje ka članstvu u Alijansi.

“Ovih dana je naša vojska na Manjači, gdje vježba uklapanje u standarde NATO-a, što je važan uvjet za članstvo. Dodik zamajava svoj narod. Donio je harmoniku i svirao u Predsjedništvu. Svirao je i nešto skrivao, da ništa od onoga što je obećao nije ispunio. Obećao je da će preuzeti državnu imovinu. Spriječila ga je SDA sa tri apelacije Ustavnom sudu. Obećao je da će uzeti državne nadležnosti. Zaustavila ga je SDA sa četiri apelacije Ustavnom sudu. Uzalud vam trud, svirači”,  poručio je Izetbegović.

Probleme koje pravi Dodik, dodao je, pokušava iskoristiti predsjednik HDZ-a Dragan Čović, koji je nastojao pritiskom ostvariti političke ciljeve koji se odnose na izmjene Ustava i Izbornog zakona BiH.

“Mogu nastaviti pokušavati, ali uzalud. SDA će uvijek imati odgovor. Pozivam ih da prestanu. Tjeraju ljude iz države, pa i one na čije glasove računaju. Hrvati su naš narod, a te politike ih uništavaju. Pozivamo i međunarodnu zajednicu da bude principijelnija, da štiti vlastite standarde, da provede presude Evropskog suda za ljudska prava, da se ne ljuti na SDA što ne pristajemo na rješenja koja odgovaraju HDZ-u. Nećemo pristati ni u Neumu, ni u Sarajevu, ni u Briselu, ni u Washingtonu. Nećemo nikada i nigdje”, kazao je Izetbegović.

Poručio je Izetbegović da je vrijeme da se narod masovno vrati svojoj Stranci demokratske akcije, naglasivši da su pred nama najvažniji izbori od okončanja agresije na Bosnu i Hercegovinu

“Ili ćemo ući u najtežu krizu, zahvaljujući ovim neodgovornim politikama, ili ćemo napraviti preokret. Svi su se uvjeti stvorili za ovo drugo. Pozivam sve da napravimo taj preokret, da povučemo zemlju u pravom smjeru i da ohrabrimo omladinu da ostanu u ovoj zemlji. Vratite se svojoj stranci, dajte joj 350.000 glasova. Zauzvrat ćete dobiti najveću postratnu izgradnju, najkonkretniju borbu protiv korupcije, izgradnju aerodroma u Bihaću, ubrzanu izgradnju cesta i 50 posto više plaće i penzije na kraju ovog mandata”, izjavio je Bakir Izetbegović.

Ukazao je Izetbegović na aktuelnu političku situaciju u kojoj se 11 stranaka udružilo protiv SDA isključivo na motivu mržnje prema SDA, ne nudeći ništa drugo osim toga.

“Oni koji su najjači, a to je SDA, će pružiti ruku svima, ali ćemo ih prvo pobijediti. Onda ćemo ih sve pozvati u zajednički probosanski front. Džaba im trojke, četvorke, šestorke, jedanaestorke. Narod je uz nas, ali i Onaj Jedan”, kazao je Bakir Izetbegović.

Na skupu su se također obratili predsjednik Kantonalnog odbora SDA USK Jasmin Musić, nosilac liste SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH Šemsudin Dedić, predsjednik Gradskog odbora SDA Bihać i kandidat za Skupštinu USK Emir Šabić, nosilac liste SDA za Parlament FBiH Nijaz Hušić i kandidat za Parlament FBiH Hamdija Abdić Tigar.

(SB)

Related Posts

Milorad Dodik, borac za suverenu Bosnu i Hercegovinu?

Lider SNSD-a Milorad Dodik predlaže deklaraciju o suverenosti Bosne i Hercegovine, ali to uslovljava „odlaskom stranaca“. Analize pokazuju da se iza te inicijative krije pokušaj disolucije BiH….

ZNAČAJ DRŽAVNE IMOVINE: GARANCIJA OPSTOJNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Osim nekoliko odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Zakona o zabrani raspolaganja državnom imovinom nemamo niti jedan propis koji definiše ili štiti državnu imovinu. Više nego…

Milorad Dodik želi mirni razlaz, ali realniji su zatvor ili Rusija

Brojna su sebi poniženja dopustili trojkaši kako bi zadržali fotelje u državnim jaslama stečene zahvaljujući koaliciji s državnim neprijateljem broj 1.   Brojna su sebi poniženja dopustili…

NIŠTA OD MIRNOG RAZLAZA: Ramo Isak već vidi Milorada Dodika u zatvoru

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da će SNSD “kreirati sporazum o mirnom razlazu Federacije…

ŽELJKO KOMŠIĆ IMA PORUKU ZA DODIKA: “Da sam na Dodikovom mjestu ne bih se igrao”

Naime, Dodik je, nakon što je jednoglasno reizabran za predsjednika SNSD-a na sedmom Saboru stranke u Doboju, poručio ‘da će SNSD kreirati sporazum o mirnom razlazu Federacije…

Jasna poruka Bećirovića: ‘Dodik i njegovi saradnici što prije da odustanu od destruktivne politike

BiH se suočava sa najtežom krizom od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma do danas. Već treći mjesec traje brutalni napad na ustavni poredak države BiH i na temeljne…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)