Dva ratna člana Predsjedništva pružila podršku Denisu Bećiroviću: “Dosljedan je, odvažan i karakteran čovjek”

U pismo koje su uputila dva ratna člana Predsjedništva RBiH Mirko Pejanović i Tatjana Ljujić-Mijatović su pružili podršku kandidatu ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću.

 

Njihovu poruku podrške prenosimo u cijelosti:

Udružene opozicione stranke predložile su zajedničkog kandidata prof. dr. Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH. Time su građanske opozicione stranke u Parlamentarnim izborima 2022. godine udružile svoje snage kako bi ojačale ideju evropske, multietničke i demokratske BiH

 

Na ovaj način su građanske stranke započele istorijski preokret za oblikovanje stabilne političke budućnosti države Bosne i Hercegovine. Radi se o programskoj strategiji ubrzanog postizanja članstva države Bosne i Hercegovine u EU.

 

Sa dobijanjem članstva u Evropsku uniju, Bosna i Hercegovina postaje demokratska, pravna i ekonomski prosperitetna država. Njena sigurnost i stabilnost političkog i ekonomskog razvoja postaje integralni dio razvoja EU.

 

Denis Bećirović kao zajednički kandidat opozicionih građanskih stranaka za člana Predsjedništva posjeduje veliko znanje i iskustvo u borbi za državni razvoj Bosne i Hercegovine. Posjeduje i iskustvo borbe za zajedništvo života građana i naroda.

Svojom programskom vizijom za izbornu kampanju i stranačko nadmetanje u izboru za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović pridobija veliki podršku građana. Građani svoju podršku iskazuju posebno prema programskim ciljevima, koji zagovaraju: jačanje suvereniteta i nezavisnosti države Bosne i Hercegovine, zatim ekonomski razvoj i zapošljavanje.

U programskim ciljevima Denisa Bećirovića važno mjesto zauzima borba za ravnopravnost u zastupljenosti bosanskohercegovačkih naroda: Hrvata, Srba, Bošnjaka i Ostalih u svim političkim institucijama i na cijelom prostoru države Bosne i Hercegovine. Važno mjesto u programskim zalaganjima Denisa Bećirovića dobila je borba protiv svih vidova korupcije i diskriminacije građana.

U demokratskoj javnosti Bosne i Hercegovine prepoznata je istrajnost Denisa Bećirovića da svojim programskim idejama i zakonskim projektima ide u susret interesa većine građana Bosne i Hercegovine. A ti interesi se u svakodnevnom životu iskazuju u želji da se živi u miru, demokratiji, građanskoj i nacionalnoj ravnopravnosti i ekonomskom prosperitetu.

U višegodišnjem djelovanju u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović se potvrdio kao dosljedan, sposoban i odvažan borac za državnost Bosne i Hercegovine, za ubrzanje integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i NATO savez, za mir i vrijednost antifašizma. Tokom rata 1992–1995. godine Bosna i Hercegovina je bila izložena uništenju njene viševjekovne državnosti i cjelovitosti.

Kao pripadnici građansko-opozicionog bloka, mi smo u tim godinama u ulozi članova Ratnog predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, dali svoj doprinos odbrani Bosne i Hercegovine, postizanjem mirovnog političkog rješenja rata u BiH.

Istrajno smo radili u izgradnji jedinstva članova Ratnog predsjedništva u ostvarivanju strategije odbrane istorijskog multietničkog bića Bosne i Hercegovine. Ta strategija je bila utemeljena u Platformi za djelovanje Predsjedništva u ratnim uslovima.

Bosna i Hercegovina je i dalje pred velikim izazovima, kako u očuvanju mira i političke stabilnosti, tako i u postizanju članstva u Evropsku uniju i NATO savez.

Vjerujemo da će Denis Bećirović kao hrabar i karakteran čovjek sa svojim političkim iskustvom i najavljenom programskom vizijom dati veliki doprinos u kvalitetnijem radu Predsjedništva Bosne i Hercegovine u naredne četiri godine.

Istorijski se potvrdilo, od sticanja nezavisnosti Bosne i Hercegovine, da jedinstvo članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine u vođenju državnih poslova istovremeno znači i jačanje jedinstva građana i naroda Bosne i Hercegovine.

Dajući punu podršku Denisu Bećiroviću u izboru za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, mi istovremeno dajemo podršku građanskom bloku stranaka, da zaustavi slabljenje države Bosne i Hercegovine i ukine sve vidove stranačkih blokada institucija države Bosne i Hercegovine.

(SS)

Related Posts

Denis i Dado su se upalili” – Kelmendi na suđenju za ubistvo policajaca: OSA je nudila milion maraka

Denis i Dado su rekli da OSA daje milion maraka nagrade ukoliko se otkrije gdje su puška i vozilo, rekao je Kelmendi U nastavku suđenja Savi Marinkoviću,…

Krvna osveta u Velikoj Kladuši: Izet Grahović dvije godine čekao Asmira Halilagića, ubicu brata Hasana

U Velikoj Kladuši sinoć je ubijen Asmir Halilagić. Asmir je izašao iz zatvora na dopust zbog primjerenog vladanja u KPZ Zenica, gdje je služio kaznu zbog ubistva…

POJAVIO SE VIDEO IZ BANJA LUKE – ŽENA UHVATILA MUŽA PROFESORA SA STUDENTKINJOM

  Skandal potresa Pravni fakultet u Banjoj Luci, jer je navodno profesor varao svoju ženu sa studentkinjom, a ona ih je uhvatila u prevari. Viši asistent na…

Nezapamćen incident na fudbalskom turniru u Splitu, sarajevskoj djeci pružena medicinska pomoć

Od 1. do 4. juna više od 3000 sportista iz 15 zemalja nastupilo je u sklopu Dalmatinko cupa na terenima u Splitu, Solinu, Kaštelima, Trogiru, Žrnovnici  …

ZNA LI NERMIN ŠTA RADI DENIS: Hoće li oštar sukob Bećirovića i Dodika ugroziti partnerstvo na nivou države

Nameće se i pitanje da li takav odnos može uticati na buduće djelovanje koalicije.   Nakon što je član Predsjedništva BiH Denis Bećirovićzatražio od Europske unije da,…

Nele Karajlić govorio o razlozima odlaska: Da sam ostao u Sarajevu još 15 dana.

Opcija je bila dakle da ostanem i nestanem, da odem na Pale ili u Beograd. Sa svojim pacifističkim pogledom na svijet, ja sam odlučio ići u Beograd”…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)