IZETBEGOVIĆ NA VELIKOM SKUPU U ZENICI: “Možemo sutra osvanuti kao NATO članica. Za to se pobrinula SDA stranka

Od završetka rata nije bilo važnijih izbora. I naš narod to osjeća i zna. Potrebna nam je velika pobjeda kako bismo zaustavili retrogradne snage i pokrenuli zemlju u pravom smjeru. Idemo zajedno u veliku pobjedu”, poručio je Bakir Izetbegović

 

Na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici održan je veliki skup Stranke demokratske akcije, na kojem se obratio predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Izetbegović je pred nekoliko hiljada okupljenih istaknuo da je Zeničko-dobojski kanton u mnogo čemu najbolji u BiH. Također je podsjetio na dobre rezultate rada Vlade ZDK i Vlade FBiH u proteklom periodu, koji se ogledaju u konkretnim ekonomskim pokazateljima.

“Tamo gdje je SDA, urađen je dobar posao. Nažalost, u nekim gradovima gdje na vlasti nije SDA, poput Zenice, SDA ne vodi procese. Prave neprincipijelne koalicije samo da bi izbacili iz vlasti SDA. Ne vjerujem da ste zadovoljni onim što je urađeno, odnosno onim što nije urađeno u Zenici. I svoj sud o tome ćete reći u nedjelju”, kazao je Izetbegović.

Podsjetio je Izetbegović da je u proteklom periodu obišao cijelu BiH, te da se na svakom pedlju i na svakom skupu SDA osjeti posebna atmosfera koja najavljuje veliku pobjedu SDA.

“Uz Božiju pomoć i uz podršku naših dobrih, osviještenih i odanih patriota, idemo ka rezultatu koji garantuje pozitivni preokret u sudbonosno važnom mandatu koji je pred nama. Od završetka rata nije bilo važnijih izbora. I naš narod to osjeća i zna. Potrebna nam je velika pobjeda kako bismo zaustavili retrogradne snage i pokrenuli zemlju u pravom smjeru. Idemo zajedno u veliku pobjedu”, poručio je Bakir Izetbegović.

 

Od građana je Izetbegović zatražio 350.000 glasova, a zauzvrat je zagarantovao mir, sigurnost, stabilnost i snažan ekonomski razvoj.

“Garantujemo jer to možemo. SDA je politički i ideološki monolit, težak i stamen poput stećka, sa emocijom, sa historijskim referencom, sa prekaljenim kadrovima”, kazao je Izetbegović.

Ukazao je Izetbegović na činjenicu da su Bošnjaci u proteklom periodu postali nezamjenjiv politički faktor, ali da je taj status plaćen krvlju i da se zbog toga ne smije izgubiti.

“BiH i njene granice će nadživjeti sve dušmane, i stare i nove. Neki su već otišli pod zemlju, neki u haške kazamate, a mi smo večeras ovdje na Trgu Alije Izetbegovića”, izjavio je on.

 

 

Za susjedne zemlje je kazao da će morati naučiti poštivati integritet i ugled BiH, ali i međunarodne obaveze. Naglasio je Izetbegović da je put ka članstvu u NATO-u jedan od najvažnijih vanjskopolitičkih ciljeva BiH, te da je, zahvaljujući istrajnosti SDA na početku tekućeg mandata, taj put nastavljen uprkos otporima SNSD-a.

“Nalazimo se u Akcionom planu za članstvo u NATO-u. Možemo sutra osvanuti kao NATO članica. Za to se pobrinula SDA jer nismo dopustili formiranje Vijeća ministara dok nije usvojen Program reformi koji je to omogućio”, istaknuo je predsjednik SDA.

Uputio je Izetbegović poziv političkim oponentima SDA da prestanu sa napadima na najjaču patriotsku i stožernu bošnjačku stranku, te da se pridruže u borbi za državu BiH, njene interese i interese naroda.

“Samo složni možemo zaustaviti nasrtaje na ovu zemlju. Samo složni možemo napraviti prosperitetno društvo i zemlju u kojoj mladi ljudi žele ostati. Ali i mi i vi znamo da nas nećete poslušati dok vas ne pobijedimo, dok vas narod ne prisili da krenete u pravom smjeru. A to će se, sa Božijom pomoći, desiti u nedjelju, 2. oktobra”, kazao je Izetbegović.

Na skupu su se također obratili potpredsjednik SDA Šefik Džaferović, predsjednik Gradskog odbora SDA Zenica Nezir Pivić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA ZDK Miralem Galijašević, nosilac liste SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH Nermin Mandra i nosilac liste SDA za Skupštinu ZDK Alija Ogrić

(SB)

Related Posts

Denis i Dado su se upalili” – Kelmendi na suđenju za ubistvo policajaca: OSA je nudila milion maraka

Denis i Dado su rekli da OSA daje milion maraka nagrade ukoliko se otkrije gdje su puška i vozilo, rekao je Kelmendi U nastavku suđenja Savi Marinkoviću,…

Krvna osveta u Velikoj Kladuši: Izet Grahović dvije godine čekao Asmira Halilagića, ubicu brata Hasana

U Velikoj Kladuši sinoć je ubijen Asmir Halilagić. Asmir je izašao iz zatvora na dopust zbog primjerenog vladanja u KPZ Zenica, gdje je služio kaznu zbog ubistva…

POJAVIO SE VIDEO IZ BANJA LUKE – ŽENA UHVATILA MUŽA PROFESORA SA STUDENTKINJOM

  Skandal potresa Pravni fakultet u Banjoj Luci, jer je navodno profesor varao svoju ženu sa studentkinjom, a ona ih je uhvatila u prevari. Viši asistent na…

Nezapamćen incident na fudbalskom turniru u Splitu, sarajevskoj djeci pružena medicinska pomoć

Od 1. do 4. juna više od 3000 sportista iz 15 zemalja nastupilo je u sklopu Dalmatinko cupa na terenima u Splitu, Solinu, Kaštelima, Trogiru, Žrnovnici  …

ZNA LI NERMIN ŠTA RADI DENIS: Hoće li oštar sukob Bećirovića i Dodika ugroziti partnerstvo na nivou države

Nameće se i pitanje da li takav odnos može uticati na buduće djelovanje koalicije.   Nakon što je član Predsjedništva BiH Denis Bećirovićzatražio od Europske unije da,…

Nele Karajlić govorio o razlozima odlaska: Da sam ostao u Sarajevu još 15 dana.

Opcija je bila dakle da ostanem i nestanem, da odem na Pale ili u Beograd. Sa svojim pacifističkim pogledom na svijet, ja sam odlučio ići u Beograd”…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)