NARODNI EVROPSKI SAVEZ: Dodik svakodnevno ponižava Trojku i državu Bosnu i Hercegovinu

Nevjerovatna je količina političkog diletantizma koju konstantno pokazuju predstavnici tzv. Trojke u vlasti, posebno lideri NiP-a, SDP-a i NS-a Elmedin Konaković, Nermin Nikšić i Edin Forto”, saopćio je NES.

 

Narodni evropski savez oglasio se saopćenjem za javnost nakon što Vijeće ministara BiH nije proglasilo Dan žalosti na nivou Bosne i Hercegovine u srijedu 16. augusta.

Iz NES-a poručuju:

“Nevjerovatna je količina političkog diletantizma koju konstantno pokazuju predstavnici tzv. Trojke u vlasti, posebno lideri NiP-a, SDP-a i NS-a Elmedin Konaković, Nermin Nikšić i Edin Forto.

 

Njihov koalicioni partner Milorad Dodik na svakodnevnom nivou uspijeva da ponizi i njih i državu Bosnu u Hercegovinu, prvenstveno zbog nesposobnosti čelnika Trojke i njihove nezaježljive gladi za foteljama i pozicijama u vlasti.
Odlukom Vlade RS da proglasi Dan žalosti u manjem bh. entitetu povodom tragedije u Gradačcu, a izostankom takve odluke na nivou Bosne i Hercegovine, Dodik je još jednom unizio državu i pokazao je nefunkcionalnom, što očigledno ne smeta Konakoviću, Nikšiću i Forti. Vijeće ministara je funkcionalno samo kada Dodiku treba dati pozicije ili milione maraka iz bužeta BiH.
Dodik je lukavo preveslao partnere iz Trojke i činjenicom da je Vlada Republike Srpske prva proglasila Dan žalosti, a iz Vlade FBiH zasad samo muk.
Konaković, koji je ekspresno posjetio Beograd nakon slične tragedije i zdušno tada podržao progašavanje Dana žalosti na nivou BiH, također ništa konkretno ne poduzima.
Ili nema istu empatiju prema žrtvama iz Beograda i Gradačca ili ne želi kvariti priliku za šepurenje na crvenom tepihu svojim perjanicama u Sarajevu, poput Kenana Magode, ministra kulture i sporta KS. S obzirom na biografiju Magode, koja nije smetala čelnicima Trojke da ga imenuju, onda izostanak empatije u ovom slučaju nikoga ne treba ni da iznenađuje”, naveli su iz NES-a

Danas na dan dženaze i ukopa Nizame Hećimović Dan je žalosti u Tuzlanskom kantonu i Brčkom.

Nju je podsjećamo prvo pretukao pa ubio Nermin Sulejmanović koji je potom ubio još dvije osobe, nekoliko ranio i na kraju izvršio samoubistvo.

Related Posts

ŽELJKO KOMŠIĆ IMA PORUKU ZA DODIKA: “Da sam na Dodikovom mjestu ne bih se igrao”

Naime, Dodik je, nakon što je jednoglasno reizabran za predsjednika SNSD-a na sedmom Saboru stranke u Doboju, poručio ‘da će SNSD kreirati sporazum o mirnom razlazu Federacije…

Jasna poruka Bećirovića: ‘Dodik i njegovi saradnici što prije da odustanu od destruktivne politike

BiH se suočava sa najtežom krizom od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma do danas. Već treći mjesec traje brutalni napad na ustavni poredak države BiH i na temeljne…

Trojka i politika kompromisa: Ipak je sve u rukama Čovića i Dodika

Sudbina Bosne i Hercegovine, tačnije njenog puta u Evropsku uniju u rukama je Milorada Dodika, ali i Dragana Čovića. Trojka i njena politika kompromisa nisu urdoili plodom….

Emrić nakon Dodikovih tvrdnji da je s ‘trojkom’ dogovorio izbacivanje stranih sudija: Ne igrajte se sa državom

Državni zastupnik NES-a Jasmin Emrić u reakciji na tvrdnje Milorada Dodika da je ranije s Trojkom dogovorio izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda Bosne i Hercegovine  pita…

Vučević i Dačić na Dodikovom Saboru: Neke id tema su bile Dejton, Kosovo i velika Srbija

Lider SNS-a, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević obratio se danas na Saboru SNSD-a u Doboju. Sedmi Sabor SNSD se dešava u složenim okolnostima u RS, Bosni i…

Stevandić stao u odbranu Radoičića: Suprostavio se teroru nad Srbima rizikujući svoju glavu

Predsjednik NSRS-a Nenad Stevandić istakao je da se Milan Radoičić “suprotstavio teroru nad Srbima u svojoj zemlji i preuzeo odgovornost za to, te ocijenio da nije dobro osuđivati…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)