Žrtve ne genocida odustaju: I dalje insistiramo na smjeni Bradare i Vlaisavljević

Udruženje žrtava i svjedoka genocida insistira na smjenama  Lidije Bradare i Sanje Vlaisavljević zbog podrške ratnom zločincu Dariju Kordiću i da politike i pojedinci koje štite Darija Kordića  na razne načine, uključujući i medijske, prave pritiske  na naše Udruženje ali i na same žrtve, obavještavamo javnost da nećemo posustati u svojim zahtjevima, saopćili je.

“Nastavljamo našu borbu za istinu i pravdu i s tim u vezi uputili pismo u kojem smo od visokopozicioniranih dužnosnica, Sanje Vlaisavljević i Lidije Bradare zatražili jednostavne odgovore: ”Da li podržavaju rezoluciju EU parlamenta koji traži procesuiranje Darija Kordića, očitovanje vlasti u BiH u povodu zločinačke  izjave Darija Kordića i da li podržavaju naslijeđe MKSJ iz Den Haga i priznaju  pravosnažne presude MKSJ u kojima je između ostalog utvrđen UZP i počinjeni teški zločini protiv  međunarodnog humanitarnog prava od strane  Hrvatskih dužnosnika, uključujući i Darija Kordića.

Zatražili smo od Lidije Bradare i Sanje Vlaisavljević da nam svoje  odgovore pošalju čim prije i najkasnije do kraja ovog mjeseca, a ukoliko ne odgovore ponovo ćemo obavijestiti sve EU i svjetske forume ko vodi vlast u Federaciji BiH.

Također, od Lidije Bradare i Sanje Vlaisavljević smo zatražili da zaustave pojedince  i medijske pritiske  na našu organizaciju.

Pozivamo ponovo odgovorne iz policijskih struktura  da javno objave razloge policijske zaštite osobama koje učestvuju u negiranju međunarodnog prava i javno pružaju podršku  ratnim zločincima. Pozivamo i političke stranke da postupe po rezoluciji EU u kojima se  traži jasan stav državnih institucija.

Nažalost, poslije EU rezolucije Sanja Vlaisavljević je dobila policijsku zaštitu i počeli su pritisci  na našu organizaciju.

Ponovo pozivamo visokog predstavnika u BiH da smijeni navedene  dužnosnice, a ne da ih državne institucije uz podršku međunarodne zajednice štite i podržavaju”, ističe se u saopćenju.

Related Posts

Milorad Dodik, borac za suverenu Bosnu i Hercegovinu?

Lider SNSD-a Milorad Dodik predlaže deklaraciju o suverenosti Bosne i Hercegovine, ali to uslovljava „odlaskom stranaca“. Analize pokazuju da se iza te inicijative krije pokušaj disolucije BiH….

ZNAČAJ DRŽAVNE IMOVINE: GARANCIJA OPSTOJNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Osim nekoliko odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Zakona o zabrani raspolaganja državnom imovinom nemamo niti jedan propis koji definiše ili štiti državnu imovinu. Više nego…

Milorad Dodik želi mirni razlaz, ali realniji su zatvor ili Rusija

Brojna su sebi poniženja dopustili trojkaši kako bi zadržali fotelje u državnim jaslama stečene zahvaljujući koaliciji s državnim neprijateljem broj 1.   Brojna su sebi poniženja dopustili…

NIŠTA OD MIRNOG RAZLAZA: Ramo Isak već vidi Milorada Dodika u zatvoru

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da će SNSD “kreirati sporazum o mirnom razlazu Federacije…

ŽELJKO KOMŠIĆ IMA PORUKU ZA DODIKA: “Da sam na Dodikovom mjestu ne bih se igrao”

Naime, Dodik je, nakon što je jednoglasno reizabran za predsjednika SNSD-a na sedmom Saboru stranke u Doboju, poručio ‘da će SNSD kreirati sporazum o mirnom razlazu Federacije…

Jasna poruka Bećirovića: ‘Dodik i njegovi saradnici što prije da odustanu od destruktivne politike

BiH se suočava sa najtežom krizom od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma do danas. Već treći mjesec traje brutalni napad na ustavni poredak države BiH i na temeljne…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)