MAGISTAR MEHMED NIJE MOGAO DOBITI POSAO POLICAJCA U BIH, POSTAO JE DRŽAVNI ISPEKTOR U NJEMAČKOJ!

Na društvenim mrežama podijeljena je priča o policajcu Mehmedu koji je zbog korupcije napustio našu državu.

Priču donosimo u nastavku:

“Bila je to 2015. godina i naš zlatni student, Magistar kriminalistike Mehmed Vejzović se prijavio na Konkurs za policijskog službenika MUP-a TK.

Uvidjevši kompetencije i uspjehe u stručnom i profesionalnom radu Mehmeda Vejzovića, Komisija za izbor i prijem uposlenika u MUP TK donijela je Odluku da on takav mlad, stručan i sposoban NE SMIJE PROĆI NA KONKURSU.

Mehmed je došao na razgovor za posao sa tročlanom Komisijom za izbor i prijem uposlenika u MUP TK gdje mu je postavljeno od strane predsjednika Komisije samo jedno pitanje:

Mehmede, znate li šta je to politika?
Ne znajući u Komisiji da je Mehmed toliko pripremljen, stručan i obrazovan, odgovorio im je brzo definiciju politike prema utemeljenom konsenzusu svih eminentnih filozofa i sociologa novog vijeka.

Nakon stručnog odgovora Mehmeda na postavljeno pitanje nastade jednominutni muk u Komisiji, a potom predsjednik Komisije se obrati Mehmedu:

Vidite Mehmede, niste u pravu, politika je kurva, a ne ono što Vi mislite da jeste i što ste učili na tim Vašim školama. Nemamo više pitanja za Vas, niste prošli. Možete ići. Neka udje sljedeći.
Mehmed sav ogorčen izađe iz prostorije, zatvori vrata.

Zatim dođe za njim zamjenik predsjednika Komsije da mu kaže da je on glasao za njega i da nije mogao učiniti ništa da bude primljen na posao, jer je Konkurs namješten. Zaplakao je i tražio je halala od Mehmeda. Mehmed mu je pružio ruku i rekao da mu halali.

Nakon toga Mehmed je odlučio zauvijek napustiti takvu državu nejednakih šansi za koju se nisu borili njegov otac, rodbina, prijatelji i komšije.

Mehmed je otišao sa 20 KM u džepu raditi posao sa svojom srednjom stručnom spremom KV električara u Njemačkoj.

Ubrzo nakon toga je preveo i nostrificirao sve svoje diplome i certifikate stečene u BiH. Nakon toga prijavio se na Konkurs za Saveznog (državnog) inspektora MUP-a SR Njemačke gdje je bio PRVORANGIRANI od hiljadu i više kandidata na Konkursu. Danas je Mehmed Vejzović ugledni državljanin SR Njemačke, čovjek koji nije zaboravio odakle dolazi i koji ulaže mnogo u našu domovinu i pomaže našim sugradjanina u SR Njemačkoj.”

Related Posts

ŽELJKO KOMŠIĆ IMA PORUKU ZA DODIKA: “Da sam na Dodikovom mjestu ne bih se igrao”

Naime, Dodik je, nakon što je jednoglasno reizabran za predsjednika SNSD-a na sedmom Saboru stranke u Doboju, poručio ‘da će SNSD kreirati sporazum o mirnom razlazu Federacije…

Jasna poruka Bećirovića: ‘Dodik i njegovi saradnici što prije da odustanu od destruktivne politike

BiH se suočava sa najtežom krizom od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma do danas. Već treći mjesec traje brutalni napad na ustavni poredak države BiH i na temeljne…

Trojka i politika kompromisa: Ipak je sve u rukama Čovića i Dodika

Sudbina Bosne i Hercegovine, tačnije njenog puta u Evropsku uniju u rukama je Milorada Dodika, ali i Dragana Čovića. Trojka i njena politika kompromisa nisu urdoili plodom….

Emrić nakon Dodikovih tvrdnji da je s ‘trojkom’ dogovorio izbacivanje stranih sudija: Ne igrajte se sa državom

Državni zastupnik NES-a Jasmin Emrić u reakciji na tvrdnje Milorada Dodika da je ranije s Trojkom dogovorio izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda Bosne i Hercegovine  pita…

Vučević i Dačić na Dodikovom Saboru: Neke id tema su bile Dejton, Kosovo i velika Srbija

Lider SNS-a, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević obratio se danas na Saboru SNSD-a u Doboju. Sedmi Sabor SNSD se dešava u složenim okolnostima u RS, Bosni i…

Stevandić stao u odbranu Radoičića: Suprostavio se teroru nad Srbima rizikujući svoju glavu

Predsjednik NSRS-a Nenad Stevandić istakao je da se Milan Radoičić “suprotstavio teroru nad Srbima u svojoj zemlji i preuzeo odgovornost za to, te ocijenio da nije dobro osuđivati…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)