VODA DOŠLA DO GRLA: Dodikov autorski tekst u beogradskoj „Politici“ otkriva sve, ni Kusturicu nije zaboravio…

Riječ je o još jednom pokušaju da se prebaci odgovornost i mobiliziraju sve političke snage u RS-u i Srbiji kako bi se napravio medijski pritisak zbog podizanja optužnice protiv Milorada Dodika.

 

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodikporučio je da u Republici Srpskoj ne žive ničiji podanici, već narod koji je brani od agresije nelegalnog i lažnog visokog predstavnika Kristijana Šmita i bilo kojih drugih neprijatelja.

“To što narod brani mene i rukovodstvo RS-a  i podržava sve naše odluke govori da upravo pritisak nelegitimnog visokog predstavnika Šmita i njegovih zapadnih satelita dovodi do jačanje rodoljublja kod našeg naroda u Republici Srpskoj”, naveo je je Dodik u autorskom tekstu u “Politici”.

Riječ je o još jednom pokušaju da se prebaci odgovornost i mobiliziraju sve političke snage u RS-u i Srbiji kako bi se napravio medijski pritisak zbog podizanja optužnice protiv Milorada Dodika.

Dodik je, osvrćući se na tekst Boška Jakšića objavljen jučer u “Politici” pod nazivom “Dodikov večiti rat”, poručio da se u tom tekstu “poznatog dugogodišnjeg dežurnog promotera zapadne politike u Srbiji i regionu”, vidjelo da strasti od čovjeka čine prava čuda, te da „Jakšiću o politici, bar u Republici Srpskoj i BiH izmiče vjerodostojna slika, odnosno istina, kao i do sada“.

“Po svom starom običaju ovaj prozapadni promoter u svom tekstu strastveno veliča sve ono što dolazi sa Zapada i sa neskrivenim zadovoljstvom najavljuje da mi prijeti kazna od pet godina zatvora i zabrana obavljanja političke funkcije, zbog optužnice Tužilaštva BiH koja je podignuta protiv mene i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića, zbog neizvršavanja odluke Kristijana Šmita, nelegalnog, neligitimnog kolonijaliste i međunarodnog uzurpatora, lažnog visokog predstavnika čije imenovanje nije potvrđeno Rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN, koji je i inspirator ove optužnice kod Tužilaštva BiH”, naveo je Milorad Dodik.

 

Dodik piše da je NSRS usvojila 27. juna Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH koji predviđa da se odluke tog suda neće primjenjivati i izvršavati na teritoriji Republike Srpske dok Parlamentarna skupština BiH ne donese zakon o ovom sudu.

“Pisanija Boška Jakšića, doajena promovisanja zapadne politike u našemregionu, pokazuje upravo ono da strast od čovjeka čini prava čuda. Tako kod Jakšića, koji je očigledno pritisnut mrzilačkom strašću prema svima koji bilo šta prigovore zapadnoj politici i njenim predstavnicima, očigledno da su njegova prozapadna osjećanja nadvladala sposobnost realnog prosuđivanja, što se vidi i iz njegovog pomenutog teksta u `Politici`. A tamo gdje je blokirana sposobnost prosuđivanja, široke su mogućnosti za vladavinu iluzija i zaslijepljenost kojim vrvi njegov tekst”, dodao je Dodik.

-Nema sumnje da se kod Jakšića, u strastvenoj odbrani svega što dolazi sa Zapada i što čine zapadni predstavnici, udomila opasna nekritičnost.

“Kod njega je istina žrtvovana jer je nepoželjna, i što je potpuno nakaradno izložena podsmijehu, kao u primjeru ogromne podrške koju dobijam od ambasadora i generalnih konzula ali i velike većine srpskog naroda, pa i velikog fimskog reditelja Emira Kusturice u Republici Srpskoj”, navodi Dodik.

-Očigledno da za Boška Jakšića, zapadnog promotera koji se stavio na stranu nelegalnog kolonijaliste i uzurpatora Kristijana Šmita i njegovih suflera, istina nije poželjna dok je pokušava izvgrnuti podsmjehu.

 

Vitalnost tog njegovog primitivizma je očigledna i u njegovoj kolumni gdje je ostao dosljedan u odbrani nelegitimnog visokog predstavnika Šmita,koji u ulozi kolonijaliste narod u Republici Srpskoj doživljava kao podanike”, naveo je Dodik.

-U Republici Srpskoj ne žive ničiji podanici, već narod koji je brani od agresije nelegalnog i lažnog visokog predstavnika Šmita i bilo kojih drugih neprijatelja, piše Dodik u beogradskoj „Politici“.

Podsjetimo, predsjednik RS-a Milorad Dodik je optužen za počinjenje krivičnog djelo iz člana 203a Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine –  Neizvršavanje odluka visokog predstavnika.

Propisana kazna za ovo krivično djelo je od 6 mjeseci do 5 godina zatvora.

Related Posts

ŽELJKO KOMŠIĆ IMA PORUKU ZA DODIKA: “Da sam na Dodikovom mjestu ne bih se igrao”

Naime, Dodik je, nakon što je jednoglasno reizabran za predsjednika SNSD-a na sedmom Saboru stranke u Doboju, poručio ‘da će SNSD kreirati sporazum o mirnom razlazu Federacije…

Jasna poruka Bećirovića: ‘Dodik i njegovi saradnici što prije da odustanu od destruktivne politike

BiH se suočava sa najtežom krizom od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma do danas. Već treći mjesec traje brutalni napad na ustavni poredak države BiH i na temeljne…

Trojka i politika kompromisa: Ipak je sve u rukama Čovića i Dodika

Sudbina Bosne i Hercegovine, tačnije njenog puta u Evropsku uniju u rukama je Milorada Dodika, ali i Dragana Čovića. Trojka i njena politika kompromisa nisu urdoili plodom….

Emrić nakon Dodikovih tvrdnji da je s ‘trojkom’ dogovorio izbacivanje stranih sudija: Ne igrajte se sa državom

Državni zastupnik NES-a Jasmin Emrić u reakciji na tvrdnje Milorada Dodika da je ranije s Trojkom dogovorio izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda Bosne i Hercegovine  pita…

Vučević i Dačić na Dodikovom Saboru: Neke id tema su bile Dejton, Kosovo i velika Srbija

Lider SNS-a, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević obratio se danas na Saboru SNSD-a u Doboju. Sedmi Sabor SNSD se dešava u složenim okolnostima u RS, Bosni i…

Stevandić stao u odbranu Radoičića: Suprostavio se teroru nad Srbima rizikujući svoju glavu

Predsjednik NSRS-a Nenad Stevandić istakao je da se Milan Radoičić “suprotstavio teroru nad Srbima u svojoj zemlji i preuzeo odgovornost za to, te ocijenio da nije dobro osuđivati…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)