VEOMA TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN HRVATSKOG PREMIJERA: “Plenkovićeva vlada otvoreno štiti srpski nacionalizam i šovinizam

Aktualna hrvatska vlada je prešla svaku granicu pristojnosti, počevši od korupcije do vrijeđanja najsenzibilnijih osjećaja hrvatskog naroda. Kršenjem zakona hrvatska vlada sprečava primjenu temeljnih vrijednosti Europske unije kojoj Hrvatska pripada”, poručila je Vidović

 

 

 

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto na svom Facebook profilu se osvrnula na incident koji se dogodio u Kninu koji se dogodio između srpskog košarkaša Save Lešića i hrvatskih državljana nadomak Knina. Još jednom se obrušila na premijera Hrvatske Andreja Plenkovića.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

“U SLUČAJU INCIDENTA U KNINU PLENKOVIĆEVA VLADA OTVORENO ŠTITI SRPSKI NACIONALIZAM I ŠOVINIZAM

Teški incident koji se jučer dogodio u Kninu, u kojemu je hrvatski policajac zadobio teške tjelesne ozlijede, još jednom dokazuje nezakonito djelovanje državnih institucija u Hrvatskoj.

Ovaj slučaj dokazuje kakove posljedice nastaju kada se sustavno sprječava rad pravosuđa, ali i policije.

Ni policija ni pravosuđe nisu ovlašteni selektivno primjenjivati zakone, niti smiju skrivati dokaze ili umanjivati težinu kaznenih djela.

Izvješće policije o ovome incidentu je nevjerojatno i manipulativno, te pogotovo neuvjerljivo.

 

 

 

Hrvatska policija navodi da je 13-godišnja djevojčica prestrašila 34-godišnju žensku osobu te košarkaša (za pretpostaviti je da je košarkaš visokog rasta), koji su se morali braniti od djevojčice, koju su u “samoobrani” vukli za kosu i pljuvali!

Policija je napad čekićem u potiljak, srbijanskog državljanina na hrvatskog vojnika okarakterizirala kao tjelesnu ozlijedu – a ne kao pokušaj ubojstva?!

Hrvatskog policajca izvan službe, koji je bio napadnut, policija je suspendirala. Postavlja se pitanje – ako je policajac izvan službe policajac, onda je i napad na istoga, napad na službenu osobu. A napad na službenu osobu znači istražni zatvor!

U potpunosti je jasno da policija u ovome slučaju štiti državljanina Republike Srbije te mu protupravno umanjuje težinu kaznenog djela kako ne bi bio zadržan u istražnom pritvoru.

Za napomenuti je da je u slučaju kada je član HDZ-a iz Karlovačke županije uhvaćen u krađi, nadležna županijska tvrtka izvijestila da je krađa izvršena izvan radnog vremena, te kako iz tog razloga neće biti pokrenut disciplinski postupak.

Kako HDZ-SDP i ostali moćnici mogu objasniti ova dva slučaja!

Otvorene zlouporabe koje provode Plenkovićeva vlada i korumpirani mediji nemaju granice.

Slučaj pokojnog novinara Vladimira Matijanića, na čije pozive hitna pomoć nije adekvatno reagirala, te usporedni slučaj kada je predsjednika Sabora Jandrokovića hitna pomoć vozila na snimanje pluća, pokazuju bešćutnost i drskost vladajućih moćnika u Hrvatskoj.

 

 

 

 

U kninskom incidentu riječ je o zaštiti srpskog nacionalističkog šovinizma i zlostavljanju pristojnih i miroljubivih hrvatskih građana. Ovaj incident je rezultat stanja u kojemu dijelovi hrvatske vlade ne poštuju Ustavni poredak Hrvatske te otvoreno vrijeđaju humanitarnu i oslobodilačku akciju Oluju.

Pravosudna tijela su prije nekoliko tjedana kazneno prijavila dva mladića zato što su skinuli srbijansku zastavu u Požegi, ali kada zastupnik Milorad Pupovac sudjeluje na skupu u Banja Luci gdje se negira genocid, DORH ne djeluje iako je to nedvojbeno kazneno djelo.

Tko je Plenkoviću dao pravo da Pupovac bude iznad zakona, da može sumnjivo djelovati u slučaju Tesla banke i negirati genocid?

 

 

Građani me izvještavaju o uznemiravanju javnosti u Šibensko-kninskoj županiji upravo ovih dana. Po tim informacijama održavaju se proslave na kojima se otvoreno zaziva odvajanje hrvatskog teritorija i pripajanje Republici Srbiji, na kojima nastupaju glazbeni sastavi koji slave fašistoidnu Krajinu. Na tim proslavama nastupa izvjesni glazbeni sastav, “Miloradovo Jato” kojega čak plaćaju hrvatskim poreznim sredstvima, a na tim skupovima navodno nazoči i potpredsjednica hrvatske vlade Anja Šimpraga.

Aktualna hrvatska vlada je prešla svaku granicu pristojnosti, počevši od korupcije do vrijeđanja najsenzibilnijih osjećaja hrvatskog naroda. Kršenjem zakona hrvatska vlada spriječava primjenu temeljnih vrijednosti Europske unije kojoj Hrvatska pripada.

Ovim posebno pozivam zaposlenike hrvatske policije i hrvatskog pravosuđa da ne pristaju izvršavati protuzakonite naloge, kao što je skrivanje dokaza ili selektivna primjena zakona.

Pravosuđe i policija ne smiju poznavati ni nacionalnost, ni rasu, ni političko usmjerenje; za pravosuđe i policiju postoji samo zakon i Ustav koji se moraju doslovno provoditi.

A hrvatski moćnici moraju znati da svakoj nepravdi dođe kraj; tako će i njihove zlouporabe i ponižavanje hrvatskih građana vrlo skoro biti sankcionirani”, stoji u toj objavi.

 

(SB)

Related Posts

KONAKOVIĆ PRIZNAO PORAZ “TROJKE”: “I sad je HDZ, samo kako će se Dodik i Čović dogovoriti”,

Predsjednik Naroda i pravde i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković potvrdio je večeras u emisiji kod Senada Hadžifejzovića kako Uprava za indirektno oporezivanje BiH ostaje HDZ-u,…

MULAOSMANOVIĆ: PREDSJEDNIK IZETBEGOVIĆ GOVORIO JE DA SMO MI MALI NAROD NA VELIKOJ GRANICI…

U devetim ramazanskim susretima u okviru emisije „Stil života u islamu“ s prof. dr. Admirom Mulaosmanovićem govorili smo o vremenu u kojem živimo, a koje je za…

PROTESTI U SARAJEVU Duraković: Vi ste, gospodine Christian Schmidt, na dramatično pogrešnom putu, na putu koji ovu zemlju vodi u ambis

Protesti ovakve vrste zbivaju se onda kada građani  izgube povjerenje u političare koji ih vode”, kaže se u poruci akademika Esada Durakovića koja je pročitana tokom današnjih…

Nermin Nikšić ne želi “napadati” stranačke kolege suprotnog mišljenja: SDP nije takva stranka, sve se može promijeniti

U SDP BiH nijedna odluka nije takva da se ne može promijeniti, uz jake argumente i podršku većine. Podrška većine je ključni pojam, kaže Nermin Nikšić  …

SAFET SOFTIĆ: “Sva vika na Lendi, a Stojanović blokirao izbor Vlade FBiH! SDA je sada mnogo jača nego prije izbora!””

Mi sve vrijeme ponavljamo da se ne radi o blokadama (izbor nove Vlade FBiH), nego se radi o izbornom rezultatu. Nemamo problem da idemo u opoziciju, tamo…

Azra Zornić poručuje: Nemojte testirati naše strpljenje

Okupljenim građanima se prva obratila Azra Zornić, apelantica pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu. U svom govoru je kritikovala rad Christiana Schmidta:   Poruka zapadnim…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)