REZULTATI OPĆIH IZBORA UŽIVO: Denis Bećirović ima 55,95 posto glasova, Komšić ima nedostižnu prednost

Posljednji presjek prema podacima Stranke demokratske akcije, na osnovu 67,78 posto prebrojanih glasova, pokazuje da kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Denis Bećirović ima 55,95 posto glasova, kandidat SDA Bakir Izetbegović ima 39,22 posto.

Mirsad Hadžikadić ima 4,83% glasova.

Isti izvor pokazuje da kandidat Demokratske fronte za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić ima 70 posto, a kandidatkinja HDZ-a BiH Borjana Krišto 30 posto.

Glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević je potvrdio da trend rasta prednosti kandidata SNSD-a još uvijek ova politička stranka bilježi za člana Predsjedništva BiH te da nakon 75 posto prebrojanih glasova Cvijanović ima oko 240.000 glasova dok Mirko Šarović ima oko 160.000 glasova.

Na osnovu 20-ak prebrojanih glasova za predsjednika RS, kazao je da Dodik ima prednost od 56 posto, a Trivić 44 posto osvojenih glasova.

 

 

Na uzorku od 62,15 posto prebrojanih glasova, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda Denis Bećirović vodi sa 56,25 posto, a kandidat SDA Bakir Izetbegović sa 38,82 posto.

Mirsad Hadžikadić je na trećem mjestu sa 4,93 posto glasova.

Kandidat Demokratske fronte za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić ima 73,5 posto glasova, a kandidatkinja HDZ-a BiH Borjana Krišto 26,5 posto.

Prema podacima SNSD-a, a na osnovu obrađenog 101 biračkog mjesta, od ukupno 2.237, kandidat SNSD-a za člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović osvojila je 5.198 glasova, a kandidat SDS-a Mirko Šarović 2.734 glasova.

U SNSD-u tvrde da će uskoro proglasiti pobjedu Željke Cvijanović u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda. Ona vodi u odnosu na Mirka Šarovića, Nenada Nešića i Vojina Mijatovića.

 

 

PDP: Trivić šalje Dodika u prošlost, ona je nova predsjednica RS

Generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak poručio je večeras kako vlast SNSD-a odlazi u prošlost i da kandidatkinja ove stranke za predsjednicu bh. entiteta Republika Srpska Jelena Trivić vodi u odnosu na Milorada Dodika.

“Prvi rezultati zadaju pravac koji je nepovratan i nepromjenjiv kada je u pitanju utrka za predsjednika RS-a”, najavio je.

Koalicija “Pod lupom” objavila je da je do 16:30 sati na birališta izašlo 40,1 posto građana s pravom glasa.

(SB)

Related Posts

DAMIR MAŠIĆ POLUDIO ZBOG POTEZA DF-a: “Još jedan pokušaj spašavanja Bakira Izetbegovića

Nakon što je DF odlučio ostati opozicija u HNK i time pomoći SDA-u da formira vlast sa HDZ-om, reagirao je i Damir Mašić (SDP). Podsjetimo, prvo je…

Escobar: Ako Kosovo ne želi novu Republiku Srpsku kao što je u Bosni i Hercegovini, Kurti mora reći šta želi

Posebni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel Escobar zahtijeva da Priština brzo izađe sa prijedlogom za formiranje Zajednice srpskih općina. Beograd, zauzvrat, mora signalizirati da nasilje neće…

Stevandić: Treba pričekati novi odnos snaga u svijetu pa podijeliti Bosnu i Hercegovinu

Stevandićeva je teza kako treba biti strpljiv i pričekati trenutak u kojemu više “neće biti otpora” samostalnom odlučivanju Srba, očito aludirajući na podršku Zapada U toku je…

LENDO: NASTAVLJA SE PRAKSA VRIJEĐANJA I OMALOVAŽAVANJA BOŠNJAČKOG NARODA U FEDERACIJI BIH

Posljednje imenovanje osobe koja je presuđivala logorašima u Žepču na poziciju savjetnika u Vladi Zeničko-dobojskog kantona pokazuje da se nastavlja praksa vrijeđanja i omalovažavanja bošnjačkog naroda u…

Džeko među najboljim na svijetu: Ostavio iza sebe Kanea, Rooneyja, Higuaina i mnoge druge

Specijalizirani fudbalski portal Transfermarkt objavio je zanimljivu listu najboljih strijelaca u 21. vijeku Parametri koji su korišteni za kreiranje liste najboljih strijelaca ovog vijeka su golovi u…

U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI POGINULA DJEVOJKA IZ ZENICE: OGLASILA SE POLICIJA

Na magistralnom putu u mjestu Polje, općina Busovača, jutros u 5, 45 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradala ženska osoba inicijala B.N. (1988)…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)